Aydın’ın Efeler ilçesinde yaklaşık 23 bin kişinin yaşadığı Adnan Menderes Mahallesi’nde Sedat Uygun, 2012 yılının Ocak ayında mevcut muhtarın yaşadığı rahatsızlıktan dolayı birinci aza olarak muhtarlık koltuğuna oturdu. Yaklaşık 6 ay sonra yapılan seçimlerde Uygun, vatandaşlardan aldığı destekle muhtarlık seçimini kazandı. Göreve başlamasının ardından Uygun, birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Sevecen ve hoşgörülü tavrıyla mahalle halkının takdirini toplayan Uygun, vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

“CAMİMİZ VE SAĞLIK OCAĞI AÇILDI”


Muhtar olarak mahalle halkına hizmet verdiği için mutlu olduğunu ifade eden Uygun, “Göreve seçildikten sonra Tabakhane Deresi’nin istinat duvarını, eski hayvan pazarı köprüsü olarak anılan bölgenin aşağısına kadar yaptırdık. Mahallemizde cami ve sağlık ocağı eksikliği vardı. Bu anlamda muhtar olarak ben sorumluluk alarak cami ve sağlık ocağının açılması için çaba harcadım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bizleri muhtarlar toplantısı için Ankara’ya davet etmişti. Ankara’ya gitmeden önce sağlık ocağı talebimiz için yazdığım mektubu Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a vermek istedim. O esnada mektubu dönemin Başbakanı olan Binali Yıldırım’a verdim. Konuyla ilgileneceğini söyledi. Mektubu verdikten 6 ay sonra sağlık ocağımız yapıldı ve mahalle halkına hizmet vermeye başladı. Hem camimize hem de sağlık ocağımıza kavuştuk. Doğu Aydın Bulvarı’nda kazalara sebebiyet veren geçiş noktasını talebimiz doğrultusunda kapattırdık. Artık yol daha güvenli bir hale geldi.” dedi.

KAPALI PAZAR YERİ VE KAVŞAK TALEBİ


Mahallenin bazı sorunları olduğunu kaydeden Muhtar Uygun, “Mahalle halkı olarak kapalı pazar alanı istiyoruz. Bu bizim öncelikli ihtiyaçlarımızdan bir tanesi. Kapalı Pazar Yeri ile ilgili yer gösterildi. Çalışmaların iki-üç ay içinde başlayacağını duyduk. Umarım öyle olur ve kısa süre içerisinde çalışmalar başlar, mahalle halkı olarak kapalı pazar yerine kavuşuruz. Ayrıca İstiklal Mahallesi’ndeki Rıza Toprak Caddesi ile bizim mahallemizde yer alan Namık Kemal Bulvarı arasında kalan Muğla karayolu üzerindeki kavşağın yaya ve sürücüler için yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Bu kavşakta yıllarca birçok kaza yaşandı. Artık bu kazaların yaşanmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımız ve sürücülerimiz bu kavşaktan güvenli bir şekilde geçmek istiyor. Yetkililer, kavşakla ilgili talebimizi yerine getirirse çok mutlu oluruz. Bu kavşak insan hayatı için çok önemli. Ayrıca mahallemizdeki Osman Gazi Caddesi’ndeki yolun yapılmasını istiyoruz. Bu yol ile ilgili çalışmaların en kısa sürede başlamasını yetkililerden talep ediyoruz.” diye konuştu.
Muhtar Uygun, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Muhtar olarak görev yapmaktan son derece memnunum. Vatandaşlarımızın teveccühleri doğrultusunda mahalleme muhtar olarak hizmet etmek istiyorum.”