AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Arı’nın, “Büyük Menderes Nehri’ni Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ kirletiyor, atıksuları arıtmadan bırakıyor” şeklinde yaptığı açıklamaya yanıt, CHP’li Barış Altıntaş’tan geldi.

ÖZEL İDARE KAÇ ARITMA TESİSİ YAPTI?

Büyükşehir olmadan 2014 yılından önce İl Özel İdaresi’nin atıksu arıtma tesisi hiç yapmadığını belirten Altıntaş, “Büyükşehir olmadan 2014 yılından önce İl Özel İdaresi kaç tane çalışır atıksu arıtma tesisi yaptı? AKP’li belediyeler kaç tane atıksu arıtma tesisini çalıştırdı ya da yaptı soruyorum sana? Ben cevap vereyim çünkü sen cevap veremezsin hiç yapılmadı. Aydın’daki atıksu arıtma tesisleri, 2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra çalışır hale geldi. 2014 yılından önce 14-15 yıl İl Özel İdaresi’nde AKP’li belediyelerde bu arıtma tesislerini neden yapmadınız, neden çalıştırmadınız? İyi ki Aydın Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili de bu tesisleri revizyondan geçirdi, bakımlarını gerçekleştirdi, yenilerini yaptı da atıksuların deşarjını mevzuata uygun hale getirdi. Bunları öğrenmek çok kolay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne telefon açıp sorarsın. Atıksu arıtma tesislerinin durumu nedir, öncesi nasıldı şimdi nasıl? Sana doğruları söylerler ve sen de söylediğinle kalırsın, bir daha vızıldamazsın. Tüm atıksu arıtma tesislerinin deşarjları mevzuata uygun. Bunu sen anlamak istemiyorsun ama gerçek olan bu. Gerçekler her zaman acı verir doğru söylemeyene” dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ÇEVRE KONUSUNDA HASSAS

Kuşadası atıksu arıtma tesisi de, Efeler merkez atıksu arıtma tesisi de ve diğer tesisler de verimli olarak çalışıyor, çalışmaya da devam edecek” diyen Altıntaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çevre konusunda hassas olduğunu vurguladı. Altıntaş, “Çevre konusunda hassas isen, incinmiş isen lütfen yerinden kalkıp jeotermallerin çevreyi katletmesine, kirletmesine ve her gün havaya bıraktığı hidrojen sülfür ‘çürük yumurta kokusunu’ engelle, onların avukatlığını yapma. Gidin Söke’deki Kipaş kâğıt fabrikasının yeraltı sularını bitirmesine ses çıkar. Çevreyi kirletmesini engelle, engelle ki boyunu posunu endamını görelim. Sizler Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çevre konusundaki hassasiyetini tartışacak en son kişilersiniz. Şuana kadar yapılan ve daha yapılacak olan çalışmalarla çevreye karşı duyarlılığı katlanarak artacaktır. Unutma ki; cümleler doğrudur sen doğru isen doğruluk bulunmaz sen eğri isen” diye konuştu.