AK Parti Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, Çine ilçesini ziyaret etti. İlk olarak AK Parti Çine İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Milletvekili Yavuz, üretim vurgusu yaptı. AK Parti Çine İlçe Başkan Vekili Ergüven Özcan, AK Parti Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Ali Demir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine Gençlik Kolları İlçe Başkanı Egemen Yılmaz ve partililerin yer aldığı ziyarette AK Partili Yavuz, terör örgütü PKK tarafından haince öldürülen 13 vatandaşımızın şehit edilmesinden büyük bir üzüntü duyduklarını kaydederek “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.

“ATILIM YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Konuşmasında Aydın’ın üretim konusundaki sorunlarına vurgu yapan Milletvekili Yavuz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kalkınma yerelden başlar’ sözüne dikkat çekti. Aydın’ın en büyük sorunun üretim kanadında olduğunu dile getiren AK Partili Yavuz, “Zenginlik açısından Çinesinden, Buharkentinden, Didimine kadar toprağın hem altında hem de üstünde Allah’ın bizlere verdiği bir lütuf var. Maalesef biz bunu katma değere yani üretime çeviremiyoruz. Bununla ilgili bir atılım yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“BİZİM İÇİN KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM”

Milletvekili Yavuz, konuşmasını şöyle tamamladı: “ Turizm ve tarıma dayalı sanayi açısından imkanlarımız var. Organize sanayiler de çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Ben hep şuna bakıyorum. Gaziantep 7,5 milyar dolar ihracat yapmış. Hedefi ise 10 milyon dolar. Bizim onlardan hiçbir eksiğimiz yok. Aksine fazlamız var. Doğal zenginliklerimiz var. Maalesef bizler 750 milyon dolar ihracatımızı 760 milyon dolar yaptık mı çok sevinçli bir hale geliyoruz. Bizim için bu kabul edilemez bir durum. İnşallah bunlarla ilgili hep birlikte sahada zorluklara rağmen devam edeceğiz.”