AK Parti Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, Aydın’da ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Birçok ilçede esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Yavuz, son olarak Çine ilçesini ziyaret etti. Milletvekili Yavuz ilk olarak Çine AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Çine İlçe Başkanı Ergüven Özcan, AK Parti Çine Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine İlçe Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz ve partililer tarafından karşılanan AK Partili Yavuz’a AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir eşlik etti. Partililerle istişarelerde bulunan Milletvekili Yavuz ardından Çine’deki sivil toplum kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

“MİLLET TEMBELLEŞTİ”

AK Partili Yavuz, ilk olarak Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar’ı ziyaret etti. Ziyarette Milletvekili Yavuz’a sorun ve taleplerini anlatan Başkan Uyar, “Esnafımız sıkıntıda. Cumhurbaşkanımız da esnafa sahip çıkayım diye var gücüyle çalışıyor. Bu biraz yetersiz geliyor. Devletin üç aylık işyeri kapalı olana verdiği bin TL’lik gelir kaybı desteği dağıtımında biraz karışıklık oldu. Vergiler çok yüksek değil, ama BAĞ-KUR ve SGK primleri çok yüksek. İnsanlar artık çalışmıyor. Millet tembelleşti. Afları istemiyorum. Vergi, BAĞ-KUR, SGK aflarını istemiyorum. Bu konularda af çıkmasın. BAĞ-KUR ve SGK prim ödemelerini düşsün.” diye konuştu.

“BİZE BİLDİRİN ÇÖZÜME KAVUŞTURALIM”

Üretmeleri yönünde çağrıda bulunan Milletvekili Yavuz, “Devlet sizin verilerinize göre bu destekleri yatıyor. Bu destekten haklı olduğu halde faydalanamayan esnafımız varsa siz bunların isimlerini tespit edin bana bildirin, ben gerekli yerlerle görüşürüm. Konuşuyoruz. Ama bu listeler sizlerden bize gelmiyor. Bunları bize bildirin biz sorunu çözüme kavuşturalım. Devlet esnaf ve vatandaşının bu salgından dolayı ezilmesine müsaade etmez. Devlet çok uzun vadeli önlem almaz. Güncel durumlara göre önlem alır. Bu tedbirlerin Mart ayında biraz hafif bir şekilde gevşetilme olacak gibi düşünüyorum. Biz üretmiyoruz. Biz tembel insanlarıyız. Ben de dahil, üretmiyoruz.” şeklinde konuştu.

“KREDİLERİ FAİZSİZ BİR ŞEKİLDE ERTELEYELİM”

Milletvekili Yavuz, Çine Esnaf Odası’nın ardından Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Özden, “Esnafın mevcut kredilerini 6 aylık değil, faizsiz bir şekilde 12 ay erteleyelim. Bu süreçte esnafımıza daha çok destek verilmelidir. Bugün ortağın ödemesi varsa, eğer ortağımız bunu bugün ödeyemediyse sistem bunu otomatik olarak eşit parçalarla diğer taksitlerin üzerine atıyor. Üç gün son ortağımız bu geciken taksitini ödemeye geldiğinde sistemden dolayı borcunu ödeyemiyor. Biz bunun düzeltilmesini istiyoruz. Ödemek isteyen kişiler borcunu ödesin. Sistemsel bir sıkıntı var. Bunun düzeltilmesini istiyoruz.” dedi. Başkan Özden’in sorun ve taleplerini not alan Milletvekili Yavuz, gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

“AŞININ BİRİSİ EKSİK OLUNCA RAPOR ALAMIYORUZ”

Ardından AK Partili Yavuz, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok’u ziyaret etti. Ziyarette çiftçinin yaşadığı sorunları belirten Başkan Eşiyok, “Çine, Sefer, Çatak, Topçam ve Gökbel Barajları burada olmasına rağmen bu bölgede sulama fiyatları yüksek. Geçen yıl sulama fiyatları 96 TL idi. Koçarlı ise, 56 TL alıyor. Bizimki cazibeli sistem. Koçarlı elektrikle alınarak çiftçiye veriliyor. Bizim sulama suyumuz niye pahalıdır. Bu konuyu gerekli yerleri bildirdim. Cevabı ise buraları yatırım yaptıkları için fazla olduğunu söylediler. İller arasında hayvan sevklerinde iki şap ve bir çiçek aşısı olmasını istiyor. Bunun bir şap aşısı olmasını istiyoruz. Aşının birisi eksik olduğu rapor alamıyoruz. Bu konu çok önemlidir. Hayvan hareketi çok fazla bir ilçeyiz. Bunun düzenlemesini istiyoruz.” diye konuştu.

“ŞOFÖRLERİMİZ İÇİN AŞI ÖNCELİĞİ TALEP EDİYORUZ”

Milletvekili Yavuz, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter’i de ziyaret etti. Şoför esnafının sorunlarını dile getiren Başkan Öter, “Toplu taşıma yapan şoförlerimiz için aşı önceliği talep ediyoruz. Çünkü birçok yerde insanlarla temas kuruyorlar. O yüzden bu süreçte esnafımıza aşı önceliğine alınmasını istiyoruz. Bunu federasyonumuza ilettik. Sizin huzurunda esnafımız yapılan 1.000 TL destek için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim için önemliydi. Desteğe ihtiyacımız vardı. Eğer okular açılmazsa bu desteğin biraz daha uzatılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKESE ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI”

Ziyarette Yavuz, şu ifadeleri kullandı: “Pandemi sürecinde devletin vatandaşına yaptığı yardımı hiçbir sivil toplum kuruluşu temsilcisinin gerek sosyal medyada, gerekse faklı platformlarda duyurmuyor. Bir belediye bir şey yaptığı zaman sosyal medya yıkılıyor. Ama devlet vatandaşı için bir şey yaptığında maalesef Aydın’daki STK’lar ses çıkarmıyor. Bunu bugün Çine’de bundan öncede farklı yerlerde STK başkanlarını söyledim. Bu kadar mahalle baskısından korkmayın. Herkes görevini yapacak. Yerel görevini, genel de görevini yapacak. Yerel sen geneldensin diye cephe almayacak, genelde sen yereldensin diye cephe almayacak. Herkes üstüne düşen görevi yapmalı. Sesli düşünmek lazım” diye konuştu.
Yavuz, ayrıca Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ile birlikte Çine Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.