Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart öncesi kadın erkek eşitliğini vurgulamak amacıyla düzenleyeceği soyut heykel yarışmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmaları değerlendiren Altıntaş, Aydın’ın hiç kimsenin anılmasını istemediği bir şekilde tüm Türkiye’de anıldığını ifade etti.

AYDIN’DA KADININ ADI YÜCELTİLECEK

Altıntaş, “Artık hepinizin malumu olduğun üzere, geçtiğimiz hafta adı kadar Aydın şehrimiz, hiçbirimizin anılmasını istemediğimiz bir şekilde tüm Türkiye'de anıldı. Bizler kadın-erkek eşitliğine, ne yazık ki artışına dahi engel olunmayan kadın cinayetlerine, 8 Mart’a vurgu yapmak isterken, “hayır”a kalkan elleri, şehrimizin tüm Türkiye’de “kadın”a hayır diyen AKP muhalefetiyle anılmasına neden oldu. Evet, AKP her ne derse desin, ne yaparsa yapsın bu şehirde her zaman kadın adı yüceltilecek, daha da yukarı taşınacak. Ancak AKP’li meclis üyeleri ve eşinin müdürü olduğu kurumun bahçesini depo olarak kullanan sözcüleri, bundan sonra kadınların yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum. Bin bir anlamsız ve kifayetsiz kılıfla bu ayıp örtülür mü takdiri sadece ve sadece kadınlarımıza bırakıyorum” diyerek kadın heykeline karşı çıkılmasına tepkisini dile getirdi.

SAKARYA’DAKİ HEYKELİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Sakarya’da kent merkezine yaptırılan ‘bal kabağı’ heykelini soyut heykele örnek gösteren Altıntaş, şunları kaydetti: “Bakınız AKP’nin belediyesi Sakarya, şehrin tam da göbeğine dev bir “bal kabağı” heykeli koymuş. Şimdi vız vız vızıldayan bu AKP’lilere sormak istiyorum, bu kabak soyut mudur, somut mudur Sayın AKP meclis üyesi? Bu kabak somutsa bunun tatlısı yapılır mı? Sanata destek vermeye çalıştığı anlaşılan belediyeniz bu dev kabakla Sakarya halkına hangi subliminal mesajı vermektedir?”

ALTINTAŞ, MUHALEFETE TAVSİYELERDE BULUNDU

Altıntaş, Büyükşehir Belediyesi’nde muhalefete anlamsız hareketler yerine hükümet nezdinde sonuç alacak bir takım girişimlerde bulunmaları tavsiyesinde bulunarak, “İşin şakası bir yana bazen muhalefet etmekle kendilerini ele güne rezil etmek arasında çok ama çok ince bir fark kalıyor. Dolayısı ile ben bu arkadaşlara kadının adının ülke sathında silinmeye çalışıldığı bir atmosferde, böyle anlamsız hareketler yapmak yerine, hükümet nezdinde sonuç alacak bir takım girişimlerde bulunmalarını, ekonomik buhranda tenceresini kaynatamayan annelerin halini, Ankara’ya, AKP hükümetine gözlerine sokarcasına taşımalarını tavsiye ediyorum. Zira işinden olan insanımız, aşından olan kadınımız her şeyden ama her şeyden daha kıymetli, haberiniz olsun” diye konuştu.