Çalışmalar kapsamında, Yeni Asri Mezarlığı’nda yapımı süren 50 kişilik mescit tamamlanma aşamasına gelirken kent merkezinde bulunan Adalızade Mezarlığı’nda bakım, budama ve temizlik çalışmaları periyodik olarak yapılıyor. Kuşadası Belediyesi, nüfusu giderek büyüyen ilçedeki mezarlıkların kente yakışır bir görünümde olması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince 12 mezarlıkta detaylı temizlik, bakım ve düzenleme çalışmaları yürütülüyor. Ekipler tarafından düzenli olarak mezarlık içindeki ağaçların budamaları ve bakımları yapılarak kurumuş otlar ve çalılar temizleniyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise mezarlıklardaki eskiyen parke taşlarını yenileriyle değiştirip, mezarlıklara giden yolları asfalt ile kaplıyor.

DEFİN KAPASİTESİ 2 BİN 800 OLDU


Yeniköy Yolu üzerinde bulunan Yeni Asri Mezarlığı’nda başlatılan alan genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarında ise sona gelindi. Fen İşleri Müdürlüğü (FİM) ekiplerince, bugüne kadar mezarlığın girişi, ana yolları ve yürüme alanlarında yol yapım, bakım ve onarım işlemi gerçekleştirildi. 3 bin 400 metrekare alana sıcak asfalt döküldü. Bin 500 metrekare alan ise kilit parke taşı ile kaplandı. Faklı dini inançlara sahip kişiler için 100 kişilik özel bir defin alanının da oluşturulduğu mezarlığın kapasitesi, 1200’den 2800’e yükseltildi.

MESCİT YAPIMI BİTMEK ÜZERE


Yeni Asri Mezarlığı’nda, 24 saat sıcak suyun akacağı 50 kişilik mescidin inşaatı da bitmek üzere. Kaba inşaatı tamamlanan mescit, dış sıvasının kaplanmasının ardından yeşil renge boyandı. Kuşadası’nın en eski mezarlarından olan Adalızade’de ise Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yolları yıkadı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri ise ağaçları budayıp, kabristanların çevresinde ot biçme çalışması gerçekleştirdi.

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”


Kuşadası genelindeki bütün mezarlıklarda çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, “Her gün yüzlerce insanımızın ziyaret ettiği mezarlıklarımızın daha temiz ve düzenli olması için çaba gösteriyoruz. Kuşadası Belediyesi olarak vatandaşlarımızın doğumdan, ölüme kadar her zaman yanlarında olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.