Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi ile birlikte yeniden başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği içinde aldığı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitimle öğrenciler okullarına kavuştu.


24 BİN ÖĞRENCİ YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇTİ


Aydın’da okul öncesinde 54 anasınıfında ve müstakil 73 anaokulunda toplam 6 bin 841, birleştirilmiş sınıflı ve seyrek nüfuslu yerleşim yerindeki 186 ilkokulda 9 bin 341 ve 89 ortaokulda 7 bin 734 öğrenci ile yüz yüze eğitime başlandı.

OKUMUŞ’TAN OKULLARDA DENETİM


Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, ikinci dönemin ve yüz yüze eğitimin ilk gününde Çine Altınova İlkokulu’nda öğrencilerin okul sevincine ortak oldu. Okumuş, yüz yüze eğitimin ilk gününde okulları ziyaret ederek koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki uygulamaları yerinde tespit ettiğini, okullarda şimdilik bir aksaklıkla karşılaşılmadığını söyledi.