Eğitim-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin asıl yakıcı gündeminin açlık, yoksulluk, işsizlik, aşsızlık ve geleceksizlik olduğunu belirten Özdemir, bu durumdan AK Parti'nin sorumlu olduğunu, AK Parti'nin ise her geçen gün gündemi oyalayacak yeni tartışmalar başlattığını iddia etti.
Özdemir, "Cambaza bak' gibi yürütülen bu tartışmalarda daha insanlarımız ay sonunu düşünmeden markete gidemezken kah Ay'a gidilmekte, kah uzay madenleri damadın boşalttığı 'Hazine'nin kasasını şenlendirmektedir" dedi.

"ŞECAAT ARZ EDERKEN SİRKATİNİ AÇIK ETMİŞTİR"


Bir süredir AK Parti'nin en ısrarcı davrandığı tartışma konusunun yeni Anayasa olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: "Türkiye'nin demokratik bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu ve bunu getirmeye kararlı olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı bu tartışmada, AKP'nin sembol isimlerinden gelen skandal açıklamalar, şecaat arz ederken sirkatini açık etmiştir. Siyasi, popülist bir şovla camiye çevrilen Ayasofya'nın başına imamdan çok parti neferi gibi koyulan şahsın yeni Anayasa'da ülkenin dininin İslam olmasını istemesi, AKP'li Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın bu ülkenin sanki Cumhuriyet ile kurulmasında bir hata varmışçasına, bir TRT dizisine isim verir gibi 'Yeni Anayasa'nın adı Yeniden Kuruluş Anayasası olsun' demesi, AKP kontrolündeki havuz medyasının bir yerlerde düğmeye basılmışçasına Cumhuriyet'in taşıyıcı sütunu olan 'laiklik' ilkesini tartışmaya açması, AKP'nin hayalindeki anayasanın ne menem bir garabet olduğunun göstergeleri olmuştur."

ANA MUHALEFETE TEPKİ


CHP'yi de eleştiren Özdemir, "Bizzat büyük önder Atatürk'ün kurduğu ana muhalefet partisinin ise bu tehlikeli sürece 'AKP'nin laikliği kaldıracağını sanmıyoruz' yumuşaklığıyla yaklaşıp, tartışmanın barındırdığı hadsizliklere ganyan kuponu muamelesi yapması, ilerici kamuoyunda yükselen tepkiyi yansıtmamıştır" şeklinde konuştu.

"AKP 'BANAYASA' İSTİYOR"


Özdemir, demokratik bir Anayasa'nın demokratik koşullarda ve toplumsal mutabakatla yapılacağına vurgu yaptı.
Yakın geçmişin herkese acı bir ders vererek, 'Adaletin' onu en çok diline sakız edenler tarafından katledildiğini öğrettiğini dile getiren Özdemir, "Her şeyde 'hep bana' diyen AKP'nin istediği düzenlemenin 'banayasa' olduğu, Türkiye'de zaten faşizanca daraltılmış özgürlüklerin, hakların daha da kırpılmasına yol açacağı aşikardır" ifadelerini kullandı.


"ŞERİAT İSTEYENLERİN GİDEBİLECEĞİ BİR DESTE ÜLKE VAR"


Anayasa'nın ilk 4 maddesinin tartışmaya kapalı olduğunun altını çizen Özdemir, "Şeriat isteyenlerin, Misak-ı Milli dışında farklı hevesleri olanların Ortadoğu'da gidebileceği bir deste ülke vardır; burası Başöğretmen Atatürk'ün kurduğu laik bir cumhuriyette yaşamaktan gurur duyanların ülkesidir. Tüm siyasileri, gereksiz ya da aciliyetsiz gündem maddeleriyle uğraşmak yerine Türkiye'nin asıl gündemi olan yoksulluk, işsizlik, açlık, geleceksizlik konularına çözüm üretmeye çağırıyoruz" dedi.