Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim yeniden başlıyor. Aydın’da okul öncesinde 54 anasınıfında ve müstakil 73 anaokulunda toplam 6 bin 841, birleştirilmiş sınıflı ve seyrek nüfuslu yerleşim yerindeki 186 ilkokulda 9 bin 341 ve 89 ortaokulda 7 bin 734 öğrenci ile yüz yüze eğitime başlanacak. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçiliyor.

“OKULUM TEMİZ BELGESİ”


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliği ile hazırlanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"nda belirtilen esaslar çerçevesinde kontrollerden geçirilen Aydın’daki tüm okullar temizlik ve mesafe standartlarını gerçekleştirerek "Okulum Temiz" belgesini aldı. Sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi. Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar oluşturuldu. Yüz yüze eğitime başlayacak okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan ve sabun gibi temizlik malzemeleri gönderildi. Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşıldı.

OKULLAR EĞİTİME HAZIR


Aydın Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, yüz yüze eğitimle ilgili okulların hazır hale geldiğini belirterek, “İlk etapta 24 bin öğrencimiz okullarına kavuşacak. 1 Mart’tan itibaren de haftada 2 gün resmi-özel tüm ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında ve resmi-özel tüm ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında yüz yüze eğitime başlanacak. 2020-2021 eğitim yılının ikinci yarıyılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.