Türkiye ekonomisinin gelişiminde büyük rol oynayan iş insanlarından, inşaat sektörünün duayen ismi İdris Yamantürk, iki hafta önce koronavirüse yakalandı. Ankara Güven Hastanesi’nde Covid-19 tedavisi gören Yamantürk yaşama veda etti.

AYDIN'A JEOTERMAL SANTRALLER KAZANDIRDI

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden 1952 yılında mezun olan elektrik yüksek mühendisi Yamantürk, bir süre devlette çalıştıktan sonra 1957'de kendi şirketini kurarak, sanayiden, inşaata, enerjiye, madencilikten, turizme geniş alanda hizmet veren Güriş Holding’in temellerini atmıştı. Aydın’da elektrik üretimi yapan jeotermal santralleriyle ülkenin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayan Yamantürk, Ankara Gölbaşı Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı sonrası aile kabristanlığına defnedildi.

REKTÖR ALDEMİR'DEN TAZİYE

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de yaşamını yitiren iş insanı İdris Yamantürk için yayımladığı taziye mesajında, “ADÜ Germencik Yamantürk Meslek Yüksekokulu’nu Germencik’te kazandıran hayırsever işadamı İdris Yamantürk’ün vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma yüce Allah’tan rahmet; Yamantürk Ailesine, yakınlarına ve çalışanlarına baş sağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.