Aydın’ın Efeler ilçesinde Muğla karayolu üzerindeki Ovaeymir Kavşağı, trafik lambalarının mevcut haliyle sürücüler için tehlike saçıyor. Kavşaktaki trafik lambalarının ikaz vermeden yeşilden kırmızıya geçmesi, sürücüleri olumsuz etkiliyor. Bir anda trafik lambasının yeşilden kırmızıya geçtiğini gören sürücüler, adeta kazalarla burun buruna geliyor.

"SÜRÜCÜLERE UYARI VERMELİ"

Gün boyunca yoğunluk yaşanan kavşakta yeşilden kırmızıya geçişler için ikaz verilmesi gerektiğini kaydeden sürücüler, “Yeşil ışık yanarken herhangi bir ikaz verilmeden kırmızı ışık yanıyor. Bir anda durmak zorunda kalıyoruz. Bu durum da bizleri kazalarla burun buruna getiriyor. Yeşil ışıktan kırmızıya geçişlerde belli bir süre ikaz verilmeli. Işık kırmızıya geçmeden önceden belli bir süre yeşil ışık yanıp sönerek sürücülere uyarı vermeli. Türkiye’nin birçok bölgesinde kırmızıya geçmeden yeşil ışık yanıp sönerek sürücülere uyarı veriyor. Bu kavşakta bunun uygulanmamasına anlam veremiyoruz" dedi.

“ACİL ÖNLEM ALINMALI”

Sürücüler, şunları kaydetti: "Bu bölgeden günde binlerce araç geçiyor. İlk kez bu kavşağı kullanan sürücüler oluyor. Bu anlamda trafik lambalarının yeşilden kırmızıya geçerken uyarı vermediğini bilmeyen sürücüler için bu kavşak daha riskli hale geliyor. Seyir halindeyken trafik lambalarının aniden yeşilden kırmızıya geçtiğini gören sürücüler, arkasındaki aracın kendisine çarpma ihtimaline karşılık durmak yerine mecburen kırmızı ışıkta geçmek zorunda kalıyor. Bu durum da diğer sürücüler için risk oluşturuyor. Bu kavşakta acil önlem alınmalı. Trafik lambalarının herhangi bir kaza yaşanmadan düzeltilmesini istiyoruz. Işığın yeşilden kırmızıya geçerken sürücülere uyarı vermesi yönünde gerekli çalışmaları başlatmaları için yetkilileri göreve davet ediyoruz.”