Efeler ilçesinin ESKO binasında yer alan Doksanikililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış törenine Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“870 ÜYEMİZ VAR”


Derneğin Genel Merkezi’nin Aydın olduğunu ve şu anda toplam 870 üyelerinin bulunduğu ifade eden Doksanikililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Aydeniz, “Bu dernek 2016 yılında Aydın ilinde görev yapan devre arkadaşlarıma ‘Hep beraber buluşup
bir yemek verelim’ düşüncesinden hareketle bu günlere geldi. Bu oluşum içinde birçok destek ve dayanışma örneği gösteren derneğimiz legal olmadığı tarihlerde sağlık ve iş sorunu yaşayan devrelerimize ve ailelerine içimizde topladığımız yardımlar yapmış, işletme sahibi olan ya da aracılık yapanlar sayesinde iş temin edilmiş okumaya veya değişik faaliyetler amacıyla il dışlarına çıkan evlatlarımıza rehber olunup destek ve yardımda bulunulmuş, ölen ya da hasta olanlara elverdikçe taziye ziyaretleri düzenlemiş, el birliği ve dayanışma örnekleri göstermiş kendi bünyesinde imece yapmaya çalışmış bir dernektir.”

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”


"Bunlarla sınırlı kalmayıp kendi devremiz olmayan askeri personellere de destek vermiştir. Bundan sonraki hedeflerimiz ülke birliği için payımıza düşen her ne varsa rol oynamak ve başta kendi devre arkadaşlarımız olmak üzere halkımıza faydalı olabilecek her faaliyette bulunmaktır. Askerin personelin sorunları için güncel ve olası olaylarda yasalar çerçevesinde aktif olmaktır. Her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin devletimizin ve cumhuriyetimizin yanında Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde bir yol izlemek ülke bağımsızlığı için can veren şehit aile ve gazilerimizle yakınlarının hizmetinde sivil toplum kuruluşu olacaktır. Derneğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu .Ersin Aydeniz başkanlığındaki dernekte yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: “Başkan Yardımcısı İlhami Karakoç, Genel Sekreter Şenel Altundağ, üyeler Halil Doğan, Bülent Türkmen, Gazi Şenol ve Bayram Çalı”