Başçayır mahallesi Akçaköy Yaka Sokak mevkiindeki tarihi köprü, yıllara meydan okuyup halen ayakta duruyor. Sarmaşık ağaçlarının dallarıyla etrafı çevrilen ve yemyeşil görüntüsüyle kartpostalı andıran 500 yıllık Seydiler Köprüsü, altından akan derenin suyuyla doğasever ziyaretçilerini serinletiyor. Etrafında sosyal tesis veya kafeterya bulunmadığı için Aydınlı vatandaşlar tarafından çok fazla bilinmeyen Seydiler Köprüsü’nün çevre temizliğini ise mahallede yaşayan vatandaşlar yapıyor.

DOĞASEVERLERLE BULUŞTURACAĞIZ

Doğa ile iç içe olan köprünün restorasyonunu ve sosyal faaliyet alanı olarak organize edilmesini isteyen vatandaşlar Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer’i mahallelerine davet ederek taleplerini iletti. Seydiler Köprüsü’nde incelemelerde bulunan İl Müdürü Tuncer, köprünün doğasever ziyaretçilerini beklediğini belirterek, “Bugün Köşk ilçemizdeki 500 yıllık Seydiler Köprüsünü inceledik. Köşk’ün Seydiler köprüsündeyiz. Çok şirin bir köprüyle karşılaştık. Burada restorasyon ihtiyacı varsa nasıl bir katkı sunabiliriz bunun yollarını araştırıyoruz. Aynı zamanda bölge halkının burada ticari bir işletme kurup kafeterya faaliyeti sürdürmekle ilgili talebini de değerlendireceğiz” diye konuştu.

ORTAYA GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ ÇIKTI

Başçayır Muhtarı Emin Özdemir ise köprünün sosyal faaliyet alanı olarak değerlendirilmesinin mahalle ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. Özdemir, “Köyümüzde Akçaköy Yaka Sokak yolu üzerinde bulunan Seydiler köprüsünün 500 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Mevcut köprünün yakınında bulunan çay kenarındaki orman pisliklerini kendimiz temizledik. Ortaya güzel bir görüntü çıktı. Özellikle yazın burası çok serin oluyor. Çayımız akıyor, köylüler olarak burasının faaliyete alınmasını istiyoruz” diyerek köprü konusundaki taleplerini dile getirdi.