Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Kadın’ temalı soyut heykel yarışması düzenlenmesi ve dereceye girenlerin ödüllendirilmesiyle ilgili hususta yaşanan gerginlikte AK Partili üyeler, Başkan Çerçioğlu tarafından kendilerine söz hakkı verilmemesine tepki gösterdi. Toplantı devam ederken tepkilerini alkışlı protesto ile gösteren AK Partili meclis üyeleri, toplantının ardından da konuyla ilgili açıklamada bulundu.

KONUYU ÇARPITTILAR


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Hatice Uzel Çakar, Başkan Çerçioğlu’nun toplantıdaki tutumunu eleştirdi. Millet İttifakı üyelerinin, konuyla ilgili görüşlerini dile getirirken kendilerine söz hakkı verilmediğini ifade eden Çakar, “Bizim grubumuzdan iki kadın meclis üyesi var. Burada grup sözcüsü olan arkadaşımızın fikri ve önerisi, Aydın’ımıza iz bırakmış kadınlarımızın birisinin, somut bir şekilde gerçekleşen heykeli olsun diye öneri verdi. Fakat Sayın Belediye Başkanımız ve söz verdiği diğer kendi meclis üyeleri, bunu provoke ederek, kadın üzerinden siyaset yaptığımızı iddia ettiler. Ben bir Türk kadını olarak ve burada seçilmiş bir meclis üyesi olarak kişisel olarak bunu kabul etmem mümkün değil. Bunu çarpıttılar. Toplantıda Cumhur İttifakı’ndan tek kadın meclis üyesi ben olduğum halde söz hakkı vermedi” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Mustafa Çınar ise somut değil, soyut heykele karşı olduklarını dile getirirken diğer bir AK Partili üye Mehmet Güler de soyut bir heykel yerine Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Karpuzlulu Gül Esin’in heykelinin yapılmasını daha uygun gördüğünü ifade etti.