Önce ilçe teşkilatını ve belediyeyi ziyaret eden Bülbül, ardından ittifak ortakları İYİ Parti’yi ziyaret etti. Bülbül, Millet İttifakı’nın uzlaşı içerisinde yürüdüğünü kaydederek, 2023’ten önce yapılacak baskın seçimle Millet İttifakı’nın iktidara geleceğini ifade etti.
Bülbül, ilçe ziyaretleri kapsamında Didim’e geldi. Bülbül, ilk olarak CHP Didim İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Bülbül’ü İlçe Başkanı Nurettin Koçak ve partililer karşıladı. İlçe örgütü ziyaretinin ardından Didim Belediyesi’ni ziyaret eden Bülbül’ü, Belediye başkanı A. Deniz Atabay, başkan yardımcıları ile bazı meclis üyeleri karşıladı. Bülbül, ziyaretleri kapsamında daha sonra Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti Didim İlçe Teşkilatı’na ziyaret gerçekleştirdi. Bülbül’ü ve beraberindeki heyeti, İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener ile ilçe yöneticileri ağırladı.

“BUNLARIN BIRAKTIKLARI ENKAZI TOPARLAMAK BİZE KALACAK”


Ziyaretlerde konuşan CHP’li Bülbül, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 7 maddelik çözüm önerilerine değinerek, “Gittiğimiz her yerde esnaf kan ağlıyor, işsizlik almış başını gitmiş ama uzay projesini açıklıyorlar. CHP olarak iktidara yakınız. Millet İttifakı’nın lokomotif gücü olan CHP ve ittifak ortakları olarak artık iktidarımız yakın. Bunlar artık ülkeyi yönetemiyor. Erken seçime de hazırız. Hem Aydın hem de Didim olarak buna hazır olduğumuzu biliyorum. Bunların bıraktıkları enkazı toparlamak bize kalacak.” dedi. Bülbül parlamenter sisteme dönüşü hazırlayacak anayasa çalışmalarına CHP olarak evet diyebileceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı sistemini revize edecek bir çalışmanın içerisinde olmayacağız.” dedi.

“BİZ TABELA PARTİSİ DEĞİL, CUMHURİYETİ KURAN PARTİYİZ”


CHP’li Bülbül konuşmasında CHP’den ayrılan Muharrem İnce’ye gönderme yaparak, “Bu koltuklar gelip geçici ama bu 97 yıllık çınar kalıcı. Yapraklar dökülür gider ama çınar halen yemyeşil olarak kalacak. Bizler de bu ulu çınarın altında kalacağız. Biz tabela partisi değil, Cumhuriyeti kuran partiyiz. CHP’de en iyi yerler gelenler ağzından çıkanları kulakları duyacak. Bu arkadaşların yolu Beştepe yoludur.” sözleriyle eleştirdi.

“UFUKTA ERKEN SEÇİM VAR”


CHP ve İYİ Parti’ye operasyon yapılmaya çalışıldığını ve milletin bu numaraları artık yemediğini belirten Bülbül, “Ufukta erken seçim görünüyor. Eğer siyasi partiler kanununda ve seçim kanununda değişiklik olmaz da Haziran ile Eylül ayında değişiklik olursa, bir yıl sonra Mayıs ayında baskın seçim yapabilirler. Yani 2023’ü göremeyecekler. 2023’te de CHP ve Millet İttifakı’nın ortakları iktidar olacak. Son çıkan anketler de bunu gösteriyor.” diye konuştu.
Başkan Atabay ise Milletvekili Bülbül’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, belediyenin yaptığı çalışmalar ve projeleri anlattı. Bülbül de pandemi sürecinde Millet İttifakı belediyelerinin çalışmalarının halktan takdir aldığını ifade etti.
İYİ Partili Tezsezener de, CHP’li Bülbül ve CHP heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek Didim’de uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi. CHP’li Bülbül, CHP ve İYİ Parti genel başkanlarının uzlaşı içerisinde yürüdüğünü kaydederek, bu demokrasi kültürünün örnek olması gerektiğini ifade etti.