İYİ Parti'nin Efeler ilçesi, Nevzat Biçer Nikah Salonu'nda düzenlediği toplantıda Seçim İşleri Bakanı Mehmet Tolga Akalın ve yardımcıları; partililerle buluştu. Toplantıya İl Başkanı Süleyman Demirci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve ilçe başkanları da katıldı.

"HEDEFE KENETLENDİK"


İl Başkanı Demirci, erken genel seçim olması durumunda İYİ Parti'nin tüm yurtta ve Aydın'da fırtına gibi eseceğini ve birinci parti olacağını savunarak, şunları kaydetti: "Bu fırtınada AKP darmadağın olacaktır. Vurdum duymaz, yandaşlarını zengin etmeye çalışmak dışında halk lehine doğru düzgün politikalar üretmeyen, üretmekten uzak AKP, inanıyoruz ki derin bir yolculuğa çıkacaktır. Vatanına, milletine gönülden bağlı, vatandaşlarımızın son umudu haline gelen İYİ Parti'mizin çok değerli Genel Başkanı Meral Akşener'imizi ilk seçimlerde cumhurbaşkanı yaparak, İYİ Parti'mizi iktidara taşıyacağız. Buna gönülden inanıyoruz. Aydın il ve ilçe teşkilatlarımız, tam bir uyum içerisinde bu hedefe kilitlenmişlerdir."

İTTİFAKSIZ SEÇİM VARSAYIMI


Başkanlık olarak bir varsayım üzerinden senaryo tanzim ettiklerini dile getiren Seçim İşleri Başkanı Mehmet Tolga Akalın da, " Türkiye'de 20 Haziran 2021 tarihinde bir seçim olacağı, yine senaryonun zor bölümü ve İYİ Parti'nin bu seçime tek başına katılacağı varsayımı üzerinden bir politik hazırlık dönemine girdik" dedi. Varsayımsal senaryo kapsamında yapılacak çalışmaları yerinde değerlendirmek ve çalışma takvimini oluşturmak üzere Aydın'a geldiklerini dile getiren Akalın, partisinin seçimlere ne şekilde gireceğine ilişkin değerlendirmeyi ise henüz yapmadığının altını çizdi.
Türkiye'de bulunan 195 bin 784 sandıkta kendi üyelerini görevlendirmek için çalışma başlattıklarını anlatan Akalın, "Bunun amacı İYİ Parti Türkiye'de iktidara hazırlanıyor, İYİ Parti ve iyiler Türkiye'yi yönetme azim ve kararlığını ortaya koyuyorlar. Bunun için biz Seçim İşleri Başkanlığı olarak yola çıktık" dedi.

"DEĞİŞİMİN VAKTİ ÇOKTAN GELDİ"


"Türk milletini birleştirerek, bütünleştirerek, Türkiye'yi yönetme azim ve kararlığını ortaya koymuş bir siyasal hareketin iktidar döneminin geldiğini canı gönülden inanıyoruz" diyen Akalın, Türkiye'de değişim vaktinin çoktan geldiğini, değişimin önünde hiçbir mazeret ve engelin kalmayacağını düşündüklerini söyledi. İktidar yürüyüşünde olduklarını ifade eden Akalın, Cumhur İttifakı'nın yüzde 50+1 sisteminde, iktidarını sürdürmesinin mümkün olmadığı için yeni anayasa yapmak istediğini iddia etti.