İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru Suat Teke, geçen yıl kiraladığı 09 BİT 820 plakalı otomobiliyle, kendisi gibi polis memuru olan eski kız arkadaşı Hatice Büşra Çetinkaya'nın kullandığı 03 HB 099 plakalı otomobilin yolunu Aydın’ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi 683 Sokak'ta kesti. Çetinkaya’nın kendisiyle konuşmak istememesi üzerine Teke, otomobili kurşun yağmuruna tuttu. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Büşra Hatice Çetinkaya’ya 8, otomobilde bulunan annesi Güngör Çetinkaya ise 3 kurşun isabet etti. Polis memuru Çetinkaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ağır yaralanan anne Çetinkaya’nın ise üç ay yoğun bakımda yaşam savaşı verdikten sonra bağırsağı alındı. Cinayetin ardından tabancasıyla birlikte yakalanan polis memuru Suat Teke, tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 25 YIL HAPİSLE YARGILANIYOR

Teke hakkında, TCK'nın 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan' 5 yıla kadar hapis ve 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan da 20 yıla kadar hapis istemiyle, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın görülen ilk duruşmasında tutuklu sanık Suat Teke, ilk kez hakim karşısına çıkarken duruşmaya öldürülen Hatice Büşra Çetinkaya'nın aynı olayda yaralanan annesi Güngör Çetinkaya (59) ile babası Zekeriya Çetinkaya (60), ablası Ayşe Selcan Demir (34), Çetinkaya Ailesi'nin avukatları ve tanıklar katıldı.

PSİKOLOJİM BOZUK DEYİP SAVUNMA YAPMADI

Duruşmada savunma yapması için kendisine söz verilen sanık Suat Teke, "Şu an psikolojik olarak iyi değilim. Bu celse savunma yapmayacağım. Eğer uygun görülürse ikinci celsede yaşananları ayrıntılı olarak size anlatacağım" diyerek savunma yapmadı. Mahkeme heyeti, sanığın savunmasını yapmaması nedeniyle tanıkların dinlenmesini bir sonraki mahkemeye bırakarak duruşmayı 1 Mart’a erteledi. Sanık Suat Teke’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

ADALET YERİNİ BULACAK

Duruşmanın ardından Aydın Adliyesi önünde açıklamada bulunan acılı baba Zekeriya Çetinkaya, “Sanık savunma vermeyince mahkeme duruşmayı erteledi. Böyle bir hakkı varmış. Ben kızımı kaybettim, eşim ölümden döndü. Eşimin bağırsağı alındı ve karnından besleniyor. Kızımın davası için hiç hali olmamasına rağmen eşim aylar sonra evden çıkıp adliyeye geldi ancak sanık savunma yapmadığı için mahkemede bir şey anlatamadık. Ne olursa olsun adalet yerini bulacaktır” dedi.

KIZININ YARDIMIYLA AYAKTA DURABİLDİ

Yaşadığı dehşetin ardından ölümden dönen anne Gürgör Çetinkaya, duruşma sonrasında kızının kolundan tutmasıyla güçlükle ayakta durabildi. Gözleri dolan anne Çetinkaya, konuşacak halinin olmadığını söyledi. Ailenin avukatı Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, davanın konusunun kadın cinayeti olduğunu belirterek, “Duruşma ertelendi ancak verilecek kararda adaletin yerini bulacağından şüphemiz yok” diye konuştu.