Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın programı kapsamında AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Milletvekilleri Metin Yavuz, Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, İl Başkanı Ömer Özmen ve partililer ile bir araya gelen Bakan Pakdemirli, AK Parti'nin 11,5 milyon üyeye ulaştığını söyledi.
Vatandaşların hizmeti, vatan ve millet aşkıyla çalışanları gördükçe AK Parti'ye üye olduklarını belirten Pakdemirli, kendileri de milletin desteği ile hizmet etme gayretinde olduklarını ifade etti.

MÜJDELER VERECEĞİZ


Aydın'a 18 yılda çok şey yaptıklarını dile getiren Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti: "Tarımsal üretim değeri 18 yılda 9 milyar liraya ulaşan ilimiz, gerçekten diğer alanlarda olduğu gibi tarım alanında da önde gelen lider şehirlerden biri olduğunu ispat etti. Kırsal kalkınma ve diğer desteklerimizin toplamı aşağı yukarı 588 milyon lira, yem bitki desteğimiz 230 milyon lira, mera ıslahımız 82 bin dekar. Büyükbaş hayvanımız yüzde 242 artışla 462 bin başa, küçükbaş hayvanımız da yüzde 218 artışla 420 bin başa gelmiş durumda. Bal üretimi şu an 3 bin 700 ton. 13 baraj, 8 gölet bakanlık olarak inşa ettik. 600 milyon metreküpe yakın içme suyu temin ettik ve aşağı yukarı 530 bin dekar alanımız sulamaya açılmış durumda ama inşası da devam eden daha 200 bin dekar alanımız var. İnşaatına başlamadığımız birçok projenin de müjdesini vereceğiz. Şu itibariyle Aydın'da sulanabilir alana baktığımızda 1,5 milyon dekar. Bunun da toplam sulanan alanına baktığımız zaman 1 milyon 150 bin dekara gelmiş. Yani yüzde 76 oranında sulamaya ulaşmış durumdayız. 2035’li yıllardan sonra bir kuraklık olacağını da mutlaka varsayıyor olmamız gerekiyor, bundan dolayı geride kalan yatırımları Aydın özelinde mutlaka bitiriyor olmamız lazım."

YATIRIMLARI ANLATTI


Bu dönemde 114 dere ıslahının, 7,5 milyon fidan dikiminin, 2 şehir ormanı yapımının ve 9 bal ormanı ilanının söz konusu olduğunu anlatan Pakdemirli, Orköy kapsamında bin 600 aileye de 52 milyon liradan fazla kredi ve hibe verildiğini ifade etti. Pakdemirli, orman teşkilatı olarak dikimini yaptıkları gelir getirici fidanları 49 yıllığına çevredeki ailelere tahsis ettiklerini kaydetti.
Kongrede göreve yeniden seçilmesinden dolayı İl Başkanı Özmen’i tebrik eden Bakan Pakdemirli, sözlerine şöyle devam etti:
“Her kongre bir tazelenmedir. Tazelenme ile birlikte yeni seçilenler de eski seçilenleri asla unutmayacak. AK Parti 19 yaşında genç bir parti. Ama onlarca insanımız kuruluşundan bu yana buralarda görev yaptılar. Önce kendi üyelerimizden başlayıp kendi üyelerimizi ikna edip onlarla varsa aramızda küslükleri gidermemiz gerekiyor ki daha da büyüyelim, Aydın'ın hepsine hitap edelim. Herkesin gönlünde bir aslan yatar, yatabilir ama unvanların geçici olduğunu da unutmayalım. En önemli görevimizin de AK Parti üyeliği görevi olduğunu da tekrar hatırlatmak isterim. Çalışana, gayret gösterene bu partide elbet bir gün, bir zaman mutlaka görev olacaktır. Benim son 15 yılda bu partide hiçbir önemli görevim olmadı ama en sonunda gelip bakan oldum. Ayrıca il yönetimimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Çünkü 2023 seçimlerine bu teşkilatı, bu iktidarı il yönetimi taşıyacak.

“KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ”


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oturması için 2028’e kadar mutlaka ak kadroların ve Cumhur İttifakı’nın iktidarda kalması gerektiğinin altını çizen Bakan Pakdemirli, 2023 seçimlerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.
"Kapı kapı dolaşacağız, kapıları açanlara diyeceğiz ki hadi dostum, hadi arkadaşım bu Recep Tayyip Erdoğan'ın davası değil, bu çocuklarının davasıdır, milletin davasıdır, geleceğinin davasıdır’ deyip herkesi ikna edeceğiz” ifadelerini kullanan Pakdemirli, partililere ‘var mısınız?’ diye sordu. Partililerin 'varız' yanıtını verdiği Bakan Pakdemirli, Özmen’in kendisine takdim ettiği hediyeleri kabul etmesinin ardından, parti binasından ayrıldı.