Bugüne kadar ürettiği ürünleri Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen siparişler üzerine buralara gönderen Nihal Deliktaş, Nihal'in Bahçesi adını verdiği işletmeyi Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete soktu. Pandemi koşulları sebebiyle açılış yapmasına izin verilmeyen Nihal Deliktaş, açılış kurdelesini tek başına kesti. İmkanları el verirse 10 kadına iş kapısı olmanın hayalini kurduğunu söyleyen Deliktaş kendisine destek olanlara teşekkür etti.

10 KADINA İŞ İMKANI

Dükkan açmasının gerekçesini anlatan Deliktaş, "Her şey usulüne uygun olsun istiyordum. Burada da müşteri kitlemiz var. Hakkari Yüksekova’dan Edirne’ye kadar her yere gönderdik. Çevre illerden de gelmek istiyorlar. Yerinde görmek istiyorlar. Pandemi kuralları çerçevesinde 3-5 kişiyle açılış yapmak istiyordum. Tek başıma olsam da açılış yaptım. Bu benim hayalimdi. Hevesim kursağımda kalmasın diye kendim açtım. Herkesi bekliyorum. Karacasu’da da kadınlara destek bekliyorum. Bana en başında destek olunsaydı bugün 10 kadına iş imkanı sağlayacaktım" dedi.

ÜRÜNLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Aynı zamanda İYİ Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Deliktaş, "6 yıl önce Çamköy'e yerleştim. Asıl işim muhasebe. Kendimi doğaya verdim. İlk olarak zeytin, tereyağı, peynir gibi ürünler yapıyordum. Daha sonra hayıt tohumunu keşfettim. İlk olarak kendimde denedim daha sonra bundan insanların da faydalanması gerektiğini düşündüm. Hayıt tohumu macunu yaptık. Sadece balla karıştırdık. İnsanlar bunun faydasını gördüler. Menopoz ve gebelik için kullanılıyor. Hayıt kadın otu. Kadınlara yönelik tüm rahatsızlıklara iyi geliyor. Kadınlar bize yapıyorsunuz eşimiz için de yapın dedi. Onlar için de özel karışım yaptık. Karaciğer hastalıkları için ürünlerimiz var. Deve dikeni, çoban çökerten, bizim buralarda olan bitkiler. En çok sattığımız ürünler cevizli kuru incir reçeli ve nar reçeli. Bu yıl ham incir reçeli de yaptık. Acı biber reçeli de var. Çilek reçeli de var. Zeytin salatası da var. Kozalak şurubu da yaptık. Çeşitli kremlerimiz var. Çeşitli ürünlerden oluşan atom isimli ürünümüz var” ifadelerini kullandı.