Aydın’ın Çine ilçesine yapılan 3’üncü baraj olan ve su tutmaya başlayan Gökbel Barajı'na giden Bakan Pakdemirli'yi, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü personeli karşıladı. Barajda incelemelerde bulunan Bakan Pakdemirli'ye DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız tarafından brifing verildi. Bakan Pakdemirli, daha sonra Çine Adnan Menderes Barajı'nı inceledi.

2035’E DİKKAT ÇEKTİ

Kuraklık riskiyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Pakdemirli, “Gecen senemde bir meteorolojik kuraklık vardı. Önemli olan tarımsal kurakliligin yaşanmaması. Meteorolojik kuraklık var diye tarımsal kuraklık olacak diye bir şey yok. Geçen yıl Cumhuriyet tarihinin bitkisel üretim rekorunu kırmıştık. Bu sene de yağışlar istenilen seviyede değil. Istanbul özelinde barajların doluluk oranı yüzde 19’lar seviyesine indi. Şuanda yüzde 40’lar seviyesinde. Diğer bölgelerde iyiye doğru gidişat gösteriyor. Bundan sonraki aylarda düzenli bir yağış rejimi gözüküyor. Türkiye kurak bir ülke olmaya aday bir ülke. Özellikle 2035’ten sonra önemli bir kuraklık beklentisi var. 2035’e kadar Türkiye barajlar acısından önemli bir kapasiteye ulaştı. Hem sulama hem depolama projelerini tamamlamak durumundayız.

AYDIN KURAK BİR BÖLGEDE

Çine Sulaması projesinin Aydın’ın GAP'ı olarak nitelendirildiğini kaydeden Bakan Pakdemirli şunları söyledi: “Aydın'ın GAP'ı olarak nitelendirilen Çine Sulaması projesi kapsamında Çine Adnan Menderes ve Gökbel barajlarında incelemelerde bulunduk. Kalan sulama projelerini de inceleyeceğiz. Hem kullanım ve içme suyu hem de tarımsal sulama olmak üzere özellikle bu bölgede diğer bölgeler le göre kuraklık yoğun olduğu bir bölge. Buraların tarımsal sulama acısından ahval edilmesi ve eksiklerin giderilmesi için teknik gezimizi yaptık. Gerekli değerlendirmeleri yaparak projelere hız vereceğiz.”

YATIRIMLARI HIZLI ŞEKİLDE HATAYA GEÇİRECEĞİZ

“Bu sene DSİ yatırımları 2.5 misli daha fazla” diyen Bakan Pakdemirli, “Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Diğer bakanlıkların yatırım bütçelerinde artmazken DSI'nin bütçesinin artması bizleri memnun etti. Sorumluluğumuzun da bilincinde olarak hızlı şekilde yatırımların gerçekleşmesi için adımlarımızı atıyoruz” ifadelerini kullandı.