Karacasu'da neredeyse sıfırlanmak üzere olan koronavirüs vakaları rehavete kapılarak üst üste yapılan hatalar sonucu yeniden çift haneli rakamlara ulaştı. Karacasu Belediyesinde görevli iki personelin Karacasu'da yasak olması sebebiyle İzmir'e giderek hayır yemeği düzenledikleri öğrenilirken burada virüs kapan bir personel sebebiyle belediyede 5 vaka çıktı. 15'e yakın temaslı evlerinde izole altına alınırken belediyeye gelen özel ekip burada görevli 50 kişiye de tedbir amaçlı test yaptı. Sonuçların henüz çıkmadığı bilgisi verildi. Bugün itibariyle toplam vaka sayısı 496, vefat sayısı 24, aktif vaka sayısı 23, izole temaslı sayısı 60, izole temaslı yakını sayısı 33, izole konut sayısı 42, hastanede yatan kişi sayısı 2, entübe hasta sayısı 1 olarak açıklandı.

SOLEY: "SORUMSUZCA DAVRANIŞ"

Kaymakam Ahmet Soley imzasıyla yapılan açıklamada, "İlçemizde koronavirüs ile mücadelede Ocak ayı sonu itibariyle büyük bir mesafe alınıp, 1 Şubat itibariyle pozitif sayımız ilçe merkezi dışında tüm yerleşimlerimizde ortaya çıkarılan vakalar söndürülüp, aktif vaka, temaslı, izole temaslı ve izole konut sayısı sıfırlanıp, ilçe merkezinde dört aktif vaka, bir izole temaslı, 1 izole konut kalmışsa da birkaç kişinin sorumsuzca davranışları sonucu salgın ilçemizde yeniden hızlı bir atak yapıp, tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır. Geçtiğimiz hafta içinde izole altında olması gerekirken il dışındaki bir temaslının ilçemizde bulunan ailesine ziyarete gelmesi ve salgın nedeniyle toplu hayır yapmalarına izin vermediğimiz iki belediye görevlimizin sorumsuzca İzmir'e gidip orada hayır düzenlemeleri ve bu hayır sırasında yakalandıkları virüsü ilçemize getirip, kendileri koronavirüs semptomları göstermelerine rağmen bu durumlarını gizleyerek, çalışmaları sürdürmeleri ve yoğun ikili ilişkileri sebebiyle virüsü birçok kişiye yaymış ve salgın bugün için ilçemiz Merkez ve Yaylalı, Cabi ve Cuma, Ataeymir, Geyre, Tepecik, Yazır, Yenice Mahallelerinde yeniden baş göstererek ilçemizde tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır" denildi.

"UMARSAMAZLIKTAN KURTULALIM"

Açıklama, "İlçemizde bulunduğumuz bu zor durumdan bir an önce kurtulabilmemiz için ilçemizdeki olumlu gelişmelerin yarattığı zafiyet ve umursamazlıktan bir an önce kurtulup maske, el hijyeni ve sosyal mesafe başta olmak üzere alınan tedbirlerin, belirlenen kural ve getirilen kısıtlamalara eksiksiz olarak uymanız, en küçük semptom belirtisi gösterdiğinde durumu ciddiye alıp gecikmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmamız, yapılan filyasyon çalışmalarında sağlık ve güvenlik birimlerimize yardımcı olup onlardan bilgi saklamamamız, yanıltıcı bilgi vermememiz zorunludur. Destekleriniz birlik olmanın verdiği güç ile bu zor durumu en kısa sürede aşacağız" ifadeleriyle sona erdi.