Tam donanımlı ambulansın teslimi için, Söke Sanayi Sitesi içerisinde bulunan 112 Acil İstasyon Merkezi’nde tören düzenlendi. Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, törende yaptığı konuşmada, “Söke ilçemiz olarak, 112 sağlık ekibimiz pandemi döneminde canla, başla çalışarak çok iyi işleri başardılar. Çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmaların neticesinde personelimizi ödüllendirmek amacımızla ve onların da motivasyonlarını en üst düzeye çıkarmak için yeni bir ambulans planlaması yaptık. Ümit ediyorum ki, Sağlık Bakanlığımızın yeniden gönderecek oldukları ambulanslar için yeniden planlama yapacağız” dedi.

“HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”


Açıkgöz, “Söke ilçemizi değerlendirecek olursak, ambulans altyapımız, vakaya çıkış reaksiyon sürelerimiz son derece iyi. Daha iyi olabilmek için çalışan arkadaşlarımız şevkle çalışıyorlar. Yeni ambulansımızın öncelikle Söke’mize ve istasyon ekibimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emekleri geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.
Söke ilçemiz yaz ve kış sezonları olmak üzere vaka sayılarında değişmeler olabiliyor. Bu amaçlar doğrultusunda alt ekiplerin kurgulamalarına başladık. Söke nüfusuna göre ambulans sayımız yeterlidir, bizler de yakından takip ediyoruz. Yaklaşık 90 saniye içerisinde 112 ekiplerimiz olaylara vakaya çıkışlarını yapabiliyorlar. Merkezi 4 dakika olmak üzere olaylara müdahale yapabiliyorlar. Süreleri bizler takip ediyoruz. Gerekli olur ise bizler de gerekli çalışmaları yaparız” ifadelerini kullandı.
Öte yandan ambulans, Söke 112 Doktoru Mustafa Elmascan tarafından teslim alındı.