Yaklaşık 5 bin üyesi bulunan Aydın İli Süt Üreticileri Birliği, artan saman fiyatları karşısında üyelerinin sıkıntı yaşamaması için örnek bir çalışmaya imza attı. Yazın 300 ton saman ve 250 ton pancar küspesi alan birlik, satın aldığı pancar küspesi ve samanı zarar görmemesi için depolarda muhafaza etti. Talep eden üyelerine saman ve pancar küspesini maliyetine vermeye başlayan birlik, bünyesine kattığı bir kamyonetle de üyelerine cüzi ücretle nakliye hizmeti sundu. Aydın İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, birlik olarak üyeleri olan üreticilere imkanları ölçüsünde destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

"ÜRETİCİLERİMİZİ YEMCİLERİN FİYAT BASKISINDAN KURTARDIK"


Geçen yıl saman fiyatlarının afaki rakamlara ulaştığını dile getiren Başkan Başkaya, "Artan fiyatlar karşısında üyemiz olan üreticilerimizin mağdur olmasını istemedik. Üreticimizin üretim maliyetini düşürmek, gelirini artırmak amacıyla yazın ortalama 25’er kiloluk 14 bin paket saman ve 10 bin paket pancar küspesi satın aldık. Talep eden üyelerimize Anadolu samanının paketini 20 TL’den, Trakya samanının paketini 22 TL’den, pancar küspesini de 10 liradan veriyoruz. Aracı olmayan üreticimize de satın aldığımız kamyonetle cüzi rakama nakliye hizmeti sunuyoruz. Yemlerimize üreticilerimizin ilgisi güzel. Biz de üreticilerimizi yemcilerin fiyat baskısından kurtardığımız için mutluyuz" dedi.

"10 DEKARLIK BİR ALANA İHTİYACIMIZ VAR"


Saman ve pancar küspesi yerleştirdikleri depolardan birisinin Kuyucak Pamukören'de, diğerinin de Efeler Dereköy'de olduğunu ifade eden Başkaya, Efeler ile Çine arasında kalan bir bölgede, önümüzdeki yıl tesis kurmayı planladıklarını söyledi. Başkaya, "Yaklaşık 10 dekarlık bir alana ihtiyacımız var. Burada üreticimizin ürün fazlalığını muhafaza edeceğiz. Üreticimizin ihtiyacı olan saman, pancar küspesi, mısır, buğday ve benzeri ürünleri de bulunduracağız" şeklinde konuştu.