Efeler ilçesinde geçtiğimiz hafta sağanak yağışın ardından Tabakhane Deresi’nin Pınarbaşı mevkiindeki taş köprünün yanında bulunan istinat duvarı yıkılmıştı. İMO Aydın Şube Başkanı Özlenen Alcı, yıkılan duvara halen müdahalede bulunulmamasına sosyal medyadan tepki gösterdi. Yıkılan istinat duvarı sonrası taş köprünün karanlık köprü halini aldığını dile getiren Alcı, “Tabakhane Deresi’nde, yıkılan istinat duvarının bulunduğu yere polis ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi ekipleri gitmiş. Mal sahibi DSİ ortada yok. İşi üstünden atmaya çalışıyormuş. ‘Duvarı Aydın Belediyesi yaptı, tamiratını da o yapsın’ demiş.’ Uzmanlık sorusu; ‘Yol Efeler’in, dere DSİ’nin, köprü Büyükşehir’in ise derenin duvarları kimin olur?’ Bu kadar karışık soruda Aydın’da, duvarın sahibi çıkmaz. Vatandaş da yolsuz kalır. Kurumlar yazışıyormuş. Bekleyelim bakalım ne zaman, ne sonuç çıkacak” diye konuştu.

KÖPRÜ RESTORE EDİLSİN


“Bu olay, başka bir şehirde olsa aynı gün müdahale edilirdi” diyen Alcı, Aydın’ın sahipsiz olduğunu belirtti. Alcı, “Maalesef sahipsiz bir şehirde oturuyoruz. Şehrin yöneticileri vatandaşın öncelikli sorunlarına duyarsız. Aydın siyasetçileri, basın yolu ile sürekli kavga halindeler. Aydın için birlikte tek bir söylemleri yok. Aydın için birlikte tek bir icraatları da yok. Yol gitmiş, vatandaş geçemiyormuş hiç önemli değil. Pandemi döneminde trafik yoğun değil. Adliye de yakında taşınacak. Gelin, yıkılan duvarın olduğu yere yeni geniş bir köprü yapın. 1840 yıllarında yapılmış güzelim tarihi karanlık köprünün üstüne yapılan, çirkin betonarme ilaveyi kaldırın. Restorasyonunu yapıp köprüyü yaya yolu yapın. Olmaz diyecekseniz de, yolumuzu acil açın da, işimize bakalım” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

ENDİŞESİNİ DİLE GETİRDİ


Alcı, istinat duvarının yıkılmasıyla ilgili endişelerini dile getirerek, “İki sorum olacak; ASKİ Genel Müdürlüğü’nün köprünün köşesine itina ile yerleştirdiğiniz rögarın, duvarın yıkılmasına etkisi var mıdır? Karanlık köprünün diğer tarafında olduğu gibi sizin tarafınızdaki duvarlar da yıkılırsa, Bedesten çarşısı için risk olur mu?” dedi.