MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tweetlerinin sansürlenmesi ile ilgili yazılı açıklama yapan Alıcık, sansüre tepkisini dile getirdi. Başkan Alıcık, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: "Twitter, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör atamasını bahane eden unsurlarca zillet ittifakı desteğinde sürdürülen terörist faaliyetler hakkında partimizin görüşlerini kamuoyuyla paylaşan Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin tweetlerini sansürlemiştir. Twitter bu davranış biçimiyle, sosyal medya denen kontrolden çıkmış dipsiz gayya kuyusunun Deli Dumrul’u, kırk haramisi hâline gelmiştir. Hem milyonlarca takipçisi bulunan siyasetçiler üzerinden trilyonlar kazanan, hem de onların tweetlerini keyfine göre sansürleyen Twitter’ın bu sosyal medya simsarlığına kimse boyun eğmez, eğemez.”

KİMSE DAYATAMAZ


Twitter’ın devlet içinde devlet, medya içinde medya patronu gibi davrandığını ifade eden Alıcık, “Twitter kerameti kendinden menkul kurallarını hem bütün ülkelere, hem de bütün insanlığa dayatmaktadır. Şurası bilinmelidir ki hiç kimse veya hiçbir kuruluş uluslararası hukukun, evrensel insanlık değerlerinin ve her ülkede yerel kültürel değerlerle zenginleştirilerek tatbik edilen modern demokratik nizamın üzerinde değildir. Ayrıca her ülkenin kendine göre sosyal kıymetler bütünü, inanç iklimi, demokrasi anlayışı ve toplumsal öncelikleri vardır. Yerel ve toplumsal olsa da insani değerler ve inançlar kutsaldır, masundur; asla tekelleştirilemez, tahakküm altına alınamaz. Hiçbir ülke veya kuruluş, bir başka ülke veya toplumun demokratik düzenine müdahalede bulunamaz, ilke ve hukuk dayatamaz” diye konuştu.

CÜRETKAR TUTUMU KINIYORUZ


Alıcık, “Uluslararası hukuku ve evrensel normları çiğneyerek kendini devlet veya devlet otoritesi yerine koyan, kendi meşkuk ve tartışmalı hukukunu dayatan, medyada tröstleşme eğilimindeki Twitter ve benzeri sosyal medya kuruluşlarınının Türk demokrasisine müdahale niteliğindeki bu cüretkâr tutumu kınıyoruz" diyerek tepkisini ifade etti.