Efeler ilçesinde yaşayan Dede, KPSSP93 puan türünde 93 puan ile İnsan Kaynakları Yönetimi alanında Türkiye birincisi olarak Aydın’ı gururlandırdı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İnsan Kaynakları Önlisans Programı’ndan mezun olarak girdiği sınavda büyük başarı elde eden Dede, başarısının sırrını anlattı.

OKULDAN BİR BUÇUK YILDA MEZUN OLDUM

Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi’nde Ekonometri okuduğunu belirten 24 yaşındaki Ahmet Efe Dede, “İki yıllık İnsan Kaynakları Bölümü’nden bir buçuk yılda mezun oldum. Bu alandan girdiğim KPSS’de Türkiye birincisi oldum. Bu başarımı daha çok kitap okumaya borçluyum. Matematik, geometri, coğrafya, tarih konularını da çalıştım elbette. Artık format gereği süre ve hız çok önemli. Bir yıl boyunca günde 200 sayfa minimum olmak üzere tarih ve uluslararası ilişkiler konularında kitaplar okudum. Bu sayede soruları rahatlıkla yapabildim. İnsanlar sadece sınav kazanmak için değil kendini ve tarihini bilmek, ruhunu anlamak için de okumalı. Ömrümüz boyunca kitap okumanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için de herkesin kitap okumasını tavsiye ediyorum” dedi.

HERKES ÖRNEK ALMALI

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer, kendisini ziyaret eden başarılı genci tebrik etti. Kitap okuma aşkı ile Ahmet’in herkes tarafından örnek alınması gerektiğini belirten Tuncer, “Aydın’ımızın evladı Ahmet Efe Dede, KPSS sınavında alan birincisi olarak bizleri gururlandırdı. Sınava kütüphanelerimizde, günde en az 200 sayfa kitap okuyarak hazırlanmış. Ahmet ile gurur duyduk, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.