Öğrencilerinin sorunsuz bir şekilde yüz yüze ve uzaktan eğitim almalarını sağlayan lise, salgın tedbirlerine uygun olarak çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Okul binasının yıpranan, zarar gören yerleri elden geçirilen veya yenilenen liseye, müzik atölyesi ve erkek mescidi de kazandırıldı.
Aydın Lisesi, pandemi dönemini en iyi şekilde değerlendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) koronavirüs salgını sebebiyle okullarda yüz yüze eğitim öğretime ara vermesinin ardından, Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol; okul idaresi ve öğretmenlerle birlikte birçok başarılı çalışmaya imza attı. Yapılan çalışmalar kapsamında 14 Mart’ta okulun tüm bölümleri yetkili firma tarafından dezenfekte edildi. Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzu doğrultusunda Okul Pandemi Koordinasyon ve Planlama Ekibi oluşturuldu.

‘OKULUM TEMİZ’ SERTİFİKASINI ALDI


Yüz yüze eğitim faaliyetlerinin “güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam” standartlarına uygun olarak yürütülmesi amacıyla sürdürülebilir bir sistem yönetimi planlayan MEB ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında 27 Temmuz’da imzalanan iş birliği kapsamında, eğitim kurumlarında ‘Okulum Temiz’ belgelendirme programı yürürlüğe alındı. Belgelendirme programına başvuru yapan Aydın Lisesi, 5 Ekim’de ‘Okulum Temiz’ sertifikasını Aydın’da ilk alan okullardan birisi oldu.

SORUNSUZ EĞİTİM


23 Mart’tan itibaren Aydın Lisesi, hem velilerin, hem de öğrencilerin motivasyonlarını arttırıcı çalışmalar yaptı. Öğrencilere gerek telefonlarla, gerekse canlı derslerle destek verilirken, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve diğer platformlarda da canlı dersler sorunsuz şekilde uygulandı. Vefa destek gruplarında görevli öğretmenler, vatandaşların yardımına koştu.

ÖĞRENCİLER BAŞARIYLA DİKKAT ÇEKTİ


Aydın Lisesi’nin öğrencileri, katıldıkları yarışmalarda büyük başarılar elde etti. Başarılarıyla Aydın’ın, okullarının ve ailelerinin gurur kaynağı olan öğrenciler, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün liselerarası düzenliği ‘19 Mayıs Atatürk’ temalı resim yarışmasında ilçe birincisi, ‘29 Ekim Cumhuriyet’ temalı kompozisyon yarışmasında da ilçe ikincisi, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ‘29 Mayıs İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet’ temalı Türkiye liseliler arası online bilgi yarışmasında ise Türkiye ikincisi oldu.

ÖĞRENCİLER AYNI KAZANIMLARI ELDE ETTİ


21 Eylül-13 Kasım günleri arasındaki 8 haftalık süreçte, aşamalı ve seyreltilmiş eğitim ile hibrit eğitim süreçlerinde öğrencilerin öğrenme kazanımlarına ilişkin eksikler giderilmeye çalışılırken, öğrenciler sınıf bazında gruplara ayrıldı. Pazartesi-salı günleri birinci grup, perşembe-cuma günleri de ikinci grup okula gelerek eğitim öğretime devam etti. Ayrıca pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri yüz yüze eğitime gelemeyen öğrenciler ile çarşamba günleri çevrim içi canlı dersler yapılarak, tüm öğrencilerin aynı kazanımlar ve etkinlikler doğrultusunda dersler almaları sağlandı.

OKULUN FİZİKİ YAPISINDA YENİLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI


Akademik başarı ile ön plana çıkan Aydın Lisesi’nin okul binasında da Aydın İl ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin katkılarıyla çalışmalar yapıldı. 10 aylık pandemi sürecinde okula, müzik atölyesi ve erkek mescidi kazandırıldı. Okulun kalorifer kazanının cehennemliği ve vanaları yenileriyle değiştirildi, bahçesindeki ağaçlar budandı, parke taşları boyandı, zarar gören parkeleri elden geçirildi. Öğretmenler odasına, 24 sınıfa, 3 öğretmenler tuvaletine ve kantine, açılır kapanır çerçeveli koronavirüs ile ilgili afiş asıldı. Okul basketbol sahasının yapılması, konferans salonunun yenilenmesi, sınıfların boyanması ve elektrik santralinin değiştirilmesi çalışmaları ise devam ediyor.

TEŞEKKÜR ETTİ


Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, okullarından desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan’a teşekkür etti.