Karacasu Belediyesi toplantı salonunda yapılan Şubat Meclisi oturumu Zeki İnal’ın, “İzmir’de yaşanan sel felaketi sebebiyle güzel İzmir’imize geçmiş olsun diyorum” sözleriyle açıldı. Toplantıya AK Partili 3 üyenin birden katılmaması dikkat çekerken herhangi bir mazeret oylamasının da yapılmadığı görüldü. Toplantıyı CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu, İYİ Parti ve CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri ve MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz de takip etti. Mecliste tüm maddeler muhalefetin de desteği ile oy birliği ile kabul edildi.

KARBEL DİREKTEN DÖNDÜ


Meclis oturumuna Millet İttifakı’nın sunduğu zarar eden belediyeye ait Karbel isimli şirketin kapatılması talebi damga vurdu. Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Millet İttifakı üyelerinin 5’e 4 bir şekilde rahatlıkla kapatılması kararını alabilecekleri teklifin oylanmasına Belediye Başkanı Zeki İnal engel oldu. İnal önce, “Gündeme almıyorum. Başka önergeniz var mı?” diye geçiştirmek istedi. Ardından, “Yazılı olarak verin” diyen İnal’ın bu talebi de anında yerine gelince İnal, gündeme alınmasını oylatmak zorunda kaldı. Gündeme alınmasının ardından teklifin oylanmasına karşı çıkan İnal, çareyi teklifi Plan Bütçe Komisyonuna havale etmekte buldu. Şirketle alakalı bir konunun plan bütçe komisyonuna havale edilmesi ise şaşkınlıkla karşılanırken “Süre kazanmaya çalıştı” yorumları yapıldı. Akaryakıt istasyonunu işletmek için kurulduğu bizzat Zeki İnal tarafından dillendirilen ancak bunu da başaramayan şirketin kuruluş gayesi ortadan kalkarken akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyor.

MECLİS ZAPTINDA DÜZELTME YAPILDI


Bir önceki meclis zaptı görüşülürken İYİ Partili Nail Kurt, geçen mecliste alınan pandemi sebebiyle kapalı olan belediye dükkanlarından kira alınmaması, açık olanlardan da yüzde 50’sinin alınması kararının başlangıç tarihinin tutanağa 1 Ocak 2021 yazılmasının yanlış olduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Bu kararın kanunun çıktığı tarih olan 4 Kasım 2020’den itibaren şeklinde alındığını hatırlatan Kurt, bunun düzeltilmesini istedi. Yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli düzeltmenin yapılacağı ifade edildi. Ardından kırsal mahalle statüsü hakkı kazanmak için muhtarların belediyeye sunduğu dilekçeler kabul edildi ve Büyükşehir Meclisine havale edildi.

ARAZİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ TEKLİF EDİLDİ


Millet İttifakı üyeleri meclise, “Belediyeye ait pek çok arazideki ağaçlardan meyve geliri elde edilmektedir. Geçmişte bu ağaçlandırmaları yapanlar sayesinde belediye bütçesi kazanç elde etmektedir. Biz de gelecek nesillere faydalı olmak adına Bingeç Mahallesinde bulunan belediyeye ait 116 ada 2 parsele incir ya da zeytin dikilmesi ve diğer mahallelerdeki arazilere yöreye uygun bir şekilde gelir getirici meyvesi olan ağaç dikimi yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde dilekçe sundu. Dilekçe oylanıp kabul edildi.

KARBEL KAPATILSIN, KAYNAKLAR BELEDİYEYE AKTARILSIN


Millet İttifakı üyelerinin ortak imzası ile hazırlanan KARBEL’le ilgili dilekçeyi İYİ Partili Nail Kurt okudu. Dilekçede, “KARBEL Tarım Gıda Hayvancılık ve Ticaret LTD Şirketinin gelir gider cetvelleri ve bilançolarının tarafımıza verilmesi için 5 ay önce verdiğimiz önergeye bugüne kadar yazılı ve yeterli bilgi alamadık. Bu dönem zarfında da personel giderlerinin bütçeye oranı yasal sınırları aşmış durumdadır. Bu nedenlerle adı geçen KARBEL şirketinin kapatılmasını ve şirkete aktarılan bütün varlıkların belediyeye geri aktarılmasını teklif ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

“BU KADAR PERSONELİ BELEDİYE ÇALIŞTIRSA SUÇ OLUR”


Kurt, devamında, “Bir şirketin her 3 aylık gelir gider bilançosu çıkar, dosyalanır. Biz sizden bunu rica ettik. Bugüne kadar aktarmadınız bize. Personel artışı giderek yük getiriyor. Bu şirketteki personel belediyede olsa suç olacak. Bu önergede bir suç unsuru var mı? Önce gündeme alınmasını oylayacaksınız sonra kararı oylatacaksınız. Bu iki-iki daha dört” şeklinde açıklamada bulundu. İnal, “KARBEL’le ilgili hedeflerimizi yazılı olarak hepinize sundum. Bunu kabul etmiyorum. Pandemi sebebiyle hedeflediğimiz gelire ulaşamadık. Ben bunları anlattım. Hedeflediğimiz otel ve çocuk oyun evi gelirine ulaşamadık. Gündeme almıyorum. Başka önergeniz var mı? Yazılı olarak verin. Ben şirketle ilgili her soruya cevap veriyorum” ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞ: “SUÇ İŞLİYORSUNUZ”


CHP Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, “Başkanım bu olmaz. Suç işliyorsunuz. Bugüne kadar verilen cevaplarla ilgili bir tane dosdoğru kağıt getirin biz gündemi geri çekelim. Kuruldu kurulalı söylüyoruz. Siz bizi bilgilendirmekten kaçıyorsunuz. Bu şirketi birlikte kurduk ama bugün bize bilgi vermekten kaçıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ERİKMEN: “İNCELENSİN YOLSUZLUK VARSA ORTAYA ÇIKSIN”


Millet İttifakı üyelerinin kendilerini yolsuzlukla itham etmeye çalıştıklarını ifade eden MHP'li Meclis üyesi ve Şirket Müdürü Mehmet Erikmen, “Sizin derdiniz artan faaliyetleri bitirmek. İnceleme yapılsın gerekirse müfettiş gelsin. Yolsuzluk varsa ortaya çıksın. Biz yeri geliyor Büyükşehir işlerini de yapıyoruz. Ben hesap vermekten korkmam. Varsa bir yanlış varsa bir yolsuzluk ben cezamı çekmeye razıyım” dedi. Oy birliği ile önergenin meclis gündemine alınması kabul edilse de Belediye Başkanı İnal kapatma teklifini oylatmadı ve plan bütçe komisyonuna havale etti.