İlçe sakinlerinin sıklıkla gündeme getirdiği hayvan barınağı projesinde sona gelindi. Bu konuda yaşanan sorunlar Kaymakam Ahmet Soley'in devreye girmesi ile aşıldı. Ayrıca ilçede hayvanseverliği ve müzisyen kimliği ile tanınan, hayvanlarına bakabilmek için kendisi için olumsuz şartlarda yaşamayı göze alan Ali Ekber Kurtoğlu için hayvanlara da istediği gibi bakabileceği ev projesi hayata geçiriliyor. Kurtoğlu'nun kış günlerinde bile ısınma sorunu olan yıkık bir evde yaşaması dikkat çekmiş, yapılan haberlerden sonra vatandaşlar da duyarlılıklarını ortaya koymuştu. Bu sorunun da Kaymakamlık ve Belediye ortaklığında giderileceği kaydedildi.

ALİ EKBER KURTOĞLU, HAYVANLARIN GÖNÜLLÜ BAKICISI OLACAK


Kaymakamlıktan iki proje hakkında yapılan açıklamada, " Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy'un talimatıyla ve destekleriyle Karacasu Kaymakamlığı ve Karacasu Belediyesi iş birliği ile başlatılan hayvan barınağı projesinin faaliyete geçirilmesi için çalışmalara hız verildi. Kaymakam Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 100 köpek ve 50 kediye ev sahipliği yapabilecek barınak bünyesinde muayene odası, ameliyathane, depo ve ayrıca ilçemizde hayvanseverliği ve sanatçı kimliği ile tanınan Ali Ekber Kurtoğlu'nun barınabileceği bir konut yer alıyor. Ali Ekber Kurtoğlu, gönüllü olarak barınakta kalacak sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesini üstlenmiş olup, barınak için ilçedeki gönüllülerce ve belediye tarafından gerekli personel ve işçi görevlendirmesi yapılıp, barınağın veterinerlik hizmetleri ilçemizde bulunan veteriner hekimlerce, nöbet usulü ve gönüllülük esasına dayalı olarak sürdürülecektir" denildi.

VALİ AKSOY'A TEŞEKKÜR ETTİLER


Açıklamanın devamında, "Ay sonunda bitirilerek faaliyete geçirilecek olan barınak ve ilgili olarak Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal'ın bir süredir vatandaşlarımızın ilçemizde en çok yakındığı hususlardan biri olan başıboş sokak hayvanları sorununu da Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy'un yönlendirme ve talimatları ile aşıyoruz. Sayın Valimizin ilçemize yönelik destek ve katkıları bundan sonra da sürüp ilçede oluşan birlik ve bütünlüğümüz sürdükçe Sayın Valimizin destekleriyle her türlü sorunun üstesinden gelebileceğimize inanıyor, destek ve yönlendirmeleri için Valimiz Hüseyin Aksoy'a teşekkür ediyoruz" denildi.