Belediye düğün salonunda 5 ek gündem ile birlikte 31 gündem maddesini görüşmek için yapılan toplantıya mazeretli olarak AK Parti'li Meclis Üyeleri Murat İnan ve Mustafa Aydın katılmadı.

CAFERLİ MAHALLESİ'NİN DOĞAL DOKUSU KORUNACAK


Gündem maddelerinin çoğunluğunu oluşturan ek süre taleplerinin ardından gündemin önemli maddelerinden biri olan Kuşadası'nın doğal dokusuyla önemli yerlerinden Caferli Mahallesi'ndeki yapılaşmaların köyün özgün mimari dokusunu korumak için yapılacak inşaatlarda geleneksel dokuya uygun malzeme seçimi zorunlu hale getirildi. Alınan karara göre; mahalle sınırları içerisinde gerçekleşecek tüm yeni yapılarda, devam eden tadilat projelerinde ve iskân raporu henüz alınmamış inşaatlarda geleneksel dokuya uygun malzeme seçimi yapılacak. Yöresel mimari karakterin korunması amacıyla alınan kararla yapılar betonarme üzeri doğal taş kaplamalı ve kiremit çatılı olacak. Özgün ve otantik mekânların korunmasının önemine dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kentleşme ile birlikte tüm mekânların birbirine benzemeye başladığı günümüzde yöresel mimariye ve tarihi dokuya sahip bölgeler dikkat çekmeye ve ön plana çıkmaya başladı. Caferli Mahallemiz de bu anlamda kentimizin korunması ve yaşatılması gereken bölgelerinin başında geliyor. Bu kararın Caferli’nin ve dolayısıyla da Kuşadası’nın gelişimine önemli bir katkı sunacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

10 MİLYON EK KREDİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ


Yol, park yapımı hizmetlerinde ve cari harcamalarda kullanılmak üzere kamu veya özel bankalardan 36 ay vadeli kredi kullanılması AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Pandemi döneminde balıkçı esnafının yaşadığı sıkıntılarla ilgili balıkçıların malzeme destek dilekçesi olumlu sonuç verdi. Kuşadası Belediye Meclisi’nce, Su Ürünleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne kayıtlı balıkçılara kişi başına 4 takım barbun ağı 3 takım voli ağı ve 6 takım paragat alınması oy birliği ile kabul edildi.

BAĞIŞ ALANLAR PARK YAPILACAK


Ayrıca Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinde 2 ayrı şirketin park yapımı için arazi bağışlaması, yapılacak tüm masrafların karşılanması ve parkın kamuya açık olması koşuluyla bağışların kabulü oy birliği ile kabul edildi. Mali hizmetler müdürlüğünce gündeme getirilen imar değerlendirme raporu inceleme ve değerlendirme raporu ücret bedelleri belirlendi.
Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonunda gelecek ayki meclis toplantısının 2 Mart'ta yapılması oy birliği ile kabul edildi.