Germencik Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Konferans Salonu’nda, Meclis Üyesi Murat Karabulut’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 3’ü gündem dışı olmak üzere toplam 7 madde ele alındı.

SGK BORCU ÖDENECEK


Toplantıda ilk olarak mülkiyeti Germencik Belediyesi'ne ait olan Mesudiye Mahallesi'nde imar planında SGK hizmet binası alanı olarak belirlenen arsa vasfındaki bin 214 metrekare taşınmazın Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na satışı görüşüldü. Söz konusu madde, oy birliği ile kabul edildi. Edinilen bilgiye göre belediyenin, yaklaşık 6 milyon liralık SGK borcundan mahsuplaşmak üzere taşınmazı 1 milyon 120 bin liraya SGK'ya satacağı öğrenildi.

HİBE TRANSİT


Çetineller Anonim Şirketi'nin belediyeye hibe etmek istediği 2020 model bir adet transit aracın kabul edilmesine karar verilmesinin ardından, sermayesinin tamamı Germencik Belediyesi'ne ait olan İnya Anonim Şirketi'nin sermayesinin 4 milyon 500 bin liradan 7 milyon 500 bin liraya çıkarılması görüşüldü. 3 milyon liralık nakdi sermaye artırımı, oy çokluğu ile karara bağlandı.

ENGELLİLER İÇİN KUMBARALAR YERLEŞTİRİLECEK


Toplantıda son olarak gündeme, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi ile Germencik Belediyesi arasında engelli vatandaşlara destek için protokol yapılması geldi. Protokolü imzalaması için Belediye Başkanı Fuat Öndeş'e oy birliği ile yetki verildi. İmzalanacak protokol kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi, ilçedeki çeşitli yerlere kumbara yerleştirecek. Kumbaralarda toplanacak çanta, ayakkabı ve tekstil ürünlerinden kullanılabilir durumda olanlar, başta engelliler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak, kullanılmayacak durumda olan ürünler de geri dönüşüme gönderilecek. Geri dönüşümden elde edilecek gelir ise ilçedeki engellilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında harcanacak. Tüm maddelerin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanı Karabulut, toplantıyı kapattı.