Aydın’ın Koçarlı ilçesinde MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, TARİŞ arazisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. TARİŞ arazisiyle ilgili yaptığı açıklamada, “TARİŞ arazisi akbabalara peşkeş çekilecekti” diyen MHP’li Memiş’e, İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek’ten cevap geldi.

“KENDİSİNDEN CİDDİ BİR AÇIKLAMA BEKLERDİK”

22 Ocak’ta TARİŞ Pamuk Kooperatifi idari binası önünde TARİŞ ortakları olarak toplanarak iki konuyu gündeme getirmeye çalıştıklarını ifade eden İYİ Partili İstek, “Bunlardan biri, TARİŞ’in ekonomik olarak nasıl bu duruma düştüğü, ikincisi de belediyenin aldığı kamulaştırma kararı. Koçarlı MHP İlçe Başkanı sayın Mustafa Ali Memiş bu konularla ilgili yerel basına açıklamalarda bulunmuş. Yaptığı açıklama biz TARİŞ ortaklarının aklında bir takım soru işaretleri oluşturmuştur. Sayın Memiş, TARİŞ’in kötü yönetildiği için ekonomik olarak zor günler geçirdiğini açıklamış. Ancak biz kendisinden bir ilçe başkanı olarak daha ciddi bir açıklama beklerdik.” diye konuştu.

“MALIMIZI KİMİN PEŞKEŞ ÇEKMEK İSTEDİĞİNİ BİLMEK İSTİYORUZ”

MHP’li Memiş’in, “Akbabalara peşkeş çekilecekti” sözleri üzerine, “Kim hangi akbabalara peşkeş çekmek istiyor?” diye tepki gösteren Başkan İstek, “TARİŞ hangi yöneticiler tarafından kötü yönetilmiştir? TARİŞ yönetimine siyaset bulaştırılmış mıdır? TARİŞ’in ekonomik olarak sıkıntıya düşmesinde belediye seçimlerinin etkisi var mıdır? Belediye seçimleri uğruna TARİŞ’ten ortak dışı kişilere mazot, gübre, tohum gibi benzeri ürünler dağıtılmış mıdır? Yüksek meblağlı borçlarını zamanında ödemeyen ortaklar var mıdır? Sayın Memiş’in TARİŞ’in nasıl ekonomik olarak zor duruma düştüğü ile ilgili bilgisi varsa kamuoyuna bu soruların cevabını vermesi gerekir. Sayın Memiş, 22 Ocak’ta basına yaptığımız açıklamayı da okumamış olacak ki kamulaştırma konusunda ortakların karşı olmadığını, tek dertlerinin arazinin değerinde kamulaştırılması olduğunu bilmiyor. MHP İlçe Başkanı, arazi kamulaştırılmazsa akbabalara peşkeş çekilecekti demiş. Bu konuda tüm bildiklerini kamuoyuna açıklamak zorundadır. 1200 ortağın malını kim hangi akbabalara peşkeş çekmek istiyor? Sayın Memiş, ortaya attığınız iddia çok ciddi bir iddiadır. Biz TARİŞ ortakları olarak malımızı kimin peşkeş çekmek istediğini bilmek istiyoruz. Kamuoyu ve TARİŞ ortakları yapacağınız açıklamayı bekliyor. Kim bu akbabalar?” şeklinde konuştu.