Yaylalı Mahallesinde kızı ve damadının yanında yaşayan ilçenin en yaşlılarından olan Fatma Alparslan, yaşlılığa bağlı olarak yaşamını yitirdi. 3 çocuk annesi, 11 torun sahibi, Televizyoncu Gürbüz Güneş’in kayınvalidesi Fatma Alparslan kılınan cenaze namazının ardından Işıklar Mahalle Mezarlığına defnedildi.
Fatma Alparslan’ı geçen yıl Anneler Günü’nde, ilçenin en yaşlı annelerinden biri olması sebebiyle Kaymakam Ahmet Soley ziyaret etmiş, hediye takdim etmişti.

KIZININ ÖZVERİSİ TAKDİR TOPLAMIŞTI

Fatma Alparslan ayrıca kızı vesilesiyle gündem gelmişti. “102 yaşındaki annesine gözü gibi bakıyor” başlığı ile yayımlanan haber pek çok kesimin dikkatini çekerken Tevekkül Güneş (56) özverisi ile takdir toplamıştı. 7 yıldır hiç konuşamayan, vücudunu hareket ettiremeyen ilçenin en yaşlılarından Alpaslan, kızının titiz bakımı sayesinde herhangi bir hastalık yaşamadan yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybederken kızı Tevekkül Güneş, “Annem yıllardır yatalak ama ilgimden dolayı vücudunda çok şükür tek bir yara yoktur. Kendi kendime yöntemler geliştirdim. Bir isteğim her şeyin programını yapan televizyon kanalları bizler gibi yaşlı anne-babalarına bakanlar için bilinçlendirici kadın programları yapmalılar” ifadelerini kullanmıştı.