Aydın’ın Efeler ilçesinde geçtiğimiz hafta yerel gazetelerin ardından ulusal medyanın gündemine oturan ‘ Efeler Belediyesi’nde Atay Saltanatı’ haberi ve bir internet sitesinin gündeme getirdiği ‘Başkan Atay, Memleket Hareketi’ne mi geçiyor?’ haberlerinin organize şekilde kendisini ve ailesini yıpratma operasyonu olduğunu iddia eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kullandığı seviyesiz üslup ile tepki topladı. Aydın’da görev yapan gazeteciler başta olmak üzere Efeler’de siyaseti yakından takip eden vatandaşlar tarafından ‘Başkan’ın bu kadar agresif ve seviyesiz üslup kullanması çok yanlış’ yorumlarının dile getirilmesine neden oldu. Başkan Atay’ın kardeşi Eralp Atay’ı 3 müdürlüğe verdiğini kabul ettiği ve oğlu Eymen Atay’ı da kulübün Genel Sekreterliği’ne getirdiğini kabul ettiği açıklamalarında belediye içindeki yolsuzluk ve açmadığı soruşturmalar ise şaşkınlık yarattı.

ATAY, FARKLI BİLGİLER VEREREK KONUYU SAPTIRMAK İSTEDİ

Efelerspor Kulübü Genel Sekreteri Eymen Atay’ın kulüp içerisinde makam odası olduğunu iddia eden gazetelerin haberini kendine göre yorumlayarak Belediyede makam odası olduğunun ispatlanmasını isteyen Başkan Atay, kendisinin kulüp başkanı olduğunu ve oğlunun da kulübün yönetiminde büyük zaman harcayarak emek verdiğini iddia etti. Başkan Atay’ın haberlere konu olmamasına rağmen algı yönetmek için kardeşi Eralp Atay’ın 3 müdürlükten 3 maaş almasının mümkün olmayacağını dile getirmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Açıklamasının devamında kardeşinin Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde görev almasından dolayı 2. maaşı olduğunu ve bunu da Belediyeye bağışladığını açıkladı.

“YOLSUZLUK VE DOĞRU YÖNETİLEMEYEN BİRİMLER VARDI”

Efeler Belediyesi meclis üyelerinin Sağlık İşleri Müdürlüğü için ‘liyakatı uygundur’ dediği Eralp Atay’a Mezarlıklar ve Hukuk İşleri Müdürlüğü vermesini de ‘yolsuzlukla mücadele’ olarak nitelendiren Başkan Mehmet Fatih Atay, “Mezarlıklarda yolsuzluklar vardı. Söylemek istemiyoruz biz. Kamuoyuna açıklamak istemiyoruz” dedi. Kardeşini Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne görevlendirmesini, avukatların işlerini doğru yapmadığı için gerçekleştirdiğini söyleyen Atay; “Çünkü 3 dosyada dava açma süresi geçirilmiş, 2 dosyada da temyiz süreleri geçirilmiş. Delil listelerinin verilme sürelerinin birkaç dosya daha var bunları da söylemek istemiyorum. 3 avukat var. 3 avukatın bilgisayarları farklı, hepsinin tebligatı diğer kişiden gelen tebligatı görmüyor, bilmiyor. Eğer, 20 gün izin alınsa, bu 20 gün içerisinde, onu diğer arkadaşları görmediği için bir sürü hak düşürücü şeyler ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

AVUKATLARA SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Eralp Atay’ın Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne belli bir süre görev yapması nedeniyle ücret aldığını ifade eden Atay; “Benim kardeşim de Eralp Atay da Hukuk İşleri Müdürlüğü yaptı, 1 yıllık görev süresinde olduğu için Hukuk İşleri Müdürlüğü'nden para aldı. 6 bin 244 lira 25 kuruş aldı. Eralp Atay bu parayı elini bile sürmeden Aralık ayında Efeler Belediyesi'ne hibe etti” ifadelerini kullandı. Açıklamasında kardeşi Eralp Atay’ı öve öve bitiremeyen Başkan M. Fatih Atay’ın Efeler Belediyesi’ni zarara ve zaman kaybına uğratan avukatlar ile avukatların bağlı olduğu müdüre ve Belediye Başkan Yardımcısı’na soruşturma açıp-açmadığı ya da iş akitlerine son verip-vermediğini açıklamaması ise kuşkuya neden oldu. Belediyede kardeşi Eralp Atay’ın yönetmediği tüm müdürlüklerde sanki ‘yolsuzluk’ ve ‘iş bilmezlik’ olduğu algısı yaratan Başkan Atay’a seslenen vatandaşlar, görevi kötüye kullanıldığını tespit ettiği personeline gereğini yapmasını istedi.

ÖZAKCAN’I ELEŞTİRDİ, AYNISINI YAPTI!

Gazetecilere yönelik ‘namussuz, şerefsiz, haysiyetsiz, alçak, hain’ kelimelerini kullanan Başkan Atay’a tepki gösteren bazı meclis üyeleri, bu söylemlerin bir Belediye Başkanına yakışmadığını dile getirdi. Öte yandan Başkan Atay’ın sık sık ‘Benim Kardeşim, Dr. Eralp Atay’ ve ‘Benim Oğlum, Eymen Atay’ kelimelerini kullanması ise 31 Mart yerel seçimleri öncesi mahalle konuşmaları ve basın toplantılarında Efeler Belediyesi eski Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı eleştirmek için kullandığı vaatlerin hatırlatılmasına neden olurken, Özcakcan’ın oğlunu ve damadını yönetim kadrosuna dahil ettiği eleştirilerini yapan Başkan Atay’ın aynı izde gittiği yorumlarını ortaya koydu.

ŞENER ŞEN VE AZİZ YILDIRIM AKILLARA GELDİ

Efeler Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısı sonrası hakkındaki iddialar ve haberler için gerçekleştirdiği konuşmasında sinirli ve kontrolsüz tavrıyla kameralara yansıyan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın açıklamaları sırasında ‘İmar Müdürü burada mı? Benim oğlum Av. Eymen Atay bir kez bile senin odana geldi mi?’ sorusu ile Mali İşler Müdürü’ne yönelik; ‘Benim Kardeşim elini bile sürmeden bu bağışı etti mi kardeşim?’ sorusu akıllara Aziz Yıldırım'ın yaptığı konuşma sırasında sözlerini ‘Değil mi Samet, doğru mu Samet’ diyerek doğrulattığı anların gelmesine neden oldu. Başkan Atay’ın kardeşi ve oğlu ile ilgili iddiaları kabul ederek nedenlerini açıklaması ise Banker Bilo filmindeki Şener Şen’in ‘hele bir sor niye yaptım’ ünlü repliğini akıllara getirdi.