AYTO Meclisi’nin 2021 yılı ilk toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit tarafından Aralık ayı ve Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

DESTEK KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, ilerleyen günlerde AYTO üyelerinin salgın nedeniyle finansmana erişim sıkıntısı yaşamaları ihtimaline karşı hem yeni finansman hem de pandeminin başından bu yana süregelen krediler konusunda talepleri ve sorunları dinleyerek başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere ilgili mercilere iletmeye devam ettiklerine değinerek bu kapsamda il bazında bankalar ile teknik çalışmaları yürüttüklerine vurgu yaptı. Ülken, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan lokanta, kafe gibi sektörlere destek açıklamasının detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını ve bu çerçevede TOBB ve ilgili makamlar ile görüşmelerin gerçekleştirilerek olabildiğince çok sektörün ve işletmenin kapsama alınması için görüşüldüğünü dile getirdi.

AFGANİSTAN’DAN İNCİR TALEBİ

AYTO olarak projeler üretmeye ve AYTO üyeleri için lobi faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Ülken, Meclis Üyelerini TOBB tarafından yurt dışında açılan ilk ‘Türkiye Ticaret Merkezi’ olma özelliği taşıyan, Birleşik Devletleri’nin (ABD) Şikago kentinde açılan Türkiye Ticaret Merkezi hakkında bilgilendirdi. Ülken, Türkiye’den sanayici ve tacirlere, ABD’de şirket kurulmasından satış sonrası hizmetlere kadar her alanda “tek durak ofis” prensibiyle yardımcı olması amaçlanan merkezin ihracatta büyük kolaylık sağlayacağını dile getirdi. Oda olarak, AYTO üyelerinin dış ticaret potansiyellerini geliştirmek adına birçok ülke ile dış ticaret toplantıları düzenlemeye devam ettiklerine değinen Ülken, yakın zamanda Afganistan Büyükelçiliği ile yapılan toplantı neticesinde, toplantıda belirtilen incir alım talepleri hakkında ilgili meslek komitelerinin bilgilendirildiğini söyledi. Toplantı sonunda, AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit, yeni yılın ilk meclis toplantısı vesilesiyle, 2020’den daha güzel bir yıl olması temennilerini iletti.