Rektör Aldemir, Huriye’nin tüm eğitim masraflarını kendi adına karşılayacağını söyledi.

KOLTUK DEĞNEĞİNDEN KURTULMAK İÇİN AMELİYAT OLDU

Mersin'in Silifke ilçesinde liseyi birincilikle bitiren Huriye, üniversite sınavında elde ettiği derece ve okul birincisi kontenjanı ile iki yıl önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Kızları gibi ortopedik engelli Yaman çifti, okul hayatında tek başına zorluk yaşamaması için engelli kızlarının peşinden gelerek Aydın'a yerleşti. Tıp Fakültesi'ne başlayan kızı Huriye'nin yolcu minibüsüne binememesi nedeniyle baba Yusuf Yaman, engelli aracıyla kızını fakülteye götürüp getiriyordu. Bu yıl üniversitede uzaktan eğitime geçilmesiyle derslerini evden takip eden genç kız, okuldaki eğitmenlerinin tavsiyesiyle koltuk değneksiz ayağa kalkabilmek için 19 Ocak'ta bir dizi ameliyat oldu. Bacağında eğri kemiklerin kırılıp düzeltilmesinin ardından yatağa mahkum kalan Huriye'nin tüm ihtiyaçlarını annesi Naciye Yaman ve Silifke'den gelen arkadaşı karşılıyor.

REKTÖR DEVREYE GİRDİ

Ses Gazetesi’ne konuşan Huriye Yaman, doktorluk hayali için tüm engelleri aşmaya çalıştığını ancak engelli maaşı dışında geliri olmayan ailesine yük olmak istemediğini belirterek hayırseverlerden burs desteği istedi. İlgili haberin gazetemizde yayınlanmasının ardından Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de Huriye’ye destek için harekete geçti.

AZMİ ÖRNEK OLMALI

Aldemir, "Ben bu kızımızın azmine hayran kaldım. Üniversitemizde böyle azimli bir öğrencimizin olması beni çok mutlu etti. Huriye kızımızın doktorluk hayaline kavuşması için ne gerekiyorsa ben elimden geleni yapacağım. Öncelikle hastanemizde sağlık raporlarını inceletip kızımın ayağa kalkabilmesi için üniversite hastanemizin tüm imkanlarını seferber edeceğim. Ayrıca tüm eğitim masraflarının karşılanması hususunda da giderleri devlete ve üniversitemize mal olmadan şahsım adına yapacağım. Bu tür konular benim için çok önemli. Üniversitemizde eğitim gören kızımızın okuma azmi ve yaşama sevinci herkese örnek olmalı” diye konuştu.

TOPLUMA FAYDALI OLACAK

Huriye’nin eğitimini tamamladıktan sonra topluma çok faydalı bir doktor olacağına inandığını belirten Aldemir, “Üniversite olarak ‘Önce insan' prensibiyle liberal eğitim yaklaşımını benimsiyoruz. Üniversitemizin önceliği, öğrencilerinin değişen dünyada her güçlüğe ve yeniliğe hızla uyum sağlayabilme yeteneğine sahip, açık görüşlü, etik, öğrenmesini bilen ve seven, derinlikleri olan bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamaktır. Eğitim kadar insanlık da önemlidir. Bu bakımdan bu öğrencimizin, azim hikayesi üniversitelerde ders olabilecek niteliktedir. ADÜ olarak toplumunun bir üyesi olarak sadece kişisel başarılar değil, dayanışma ve sorgulama geleneği içinde hedefine ulaşabilen mezunlar istiyoruz. O yüzden bu kardeşimizin bir an önce sağlığına kavuşması ve eğitimini tamamlaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. İnanıyorum ki Huriye de topluma faydalı bir doktor olarak ülkesine hizmet edecek" diye konuştu.