Tüm Türkiye'de apartman girişlerindeki mağazalarda, oto galerilerin hizmet vermeleri, 9 Haziran’da yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle yasaklandı. Yönetmelik değişikliğinin ardından İncirliova’da yer arayışına giren oto galericilerin imdadına ise İncirliova Belediyesi yetişti. Galericilerden gelen yoğun yer talebi üzerine Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İstiklal Mahallesi’nde yer alan atıl vaziyetteki eski sebze ve meyve hali alanında, Oto Galericiler Sitesi Projesi’ni hayata geçirmek için çalışma başlattı. Projenin yapılacağı 8 dönümlük alanda, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya incelemelerde bulundu. İmar İşleri Müdürü Onur Orcan ve Fen İşleri Müdürü Ahmet Bardakçı’nın eşlik ettiği Başkan Kaya, alanda hizmet veren esnaflarla sohbet etti.

"ATIL ALANA HAYAT VERECEĞİZ"


İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yaptığı açıklamada kötü durumdaki eski sebze ve meyve hali alanına, Oto Galericiler Sitesi ile yeniden hayat vereceklerini belirterek, "Büyükşehir Yasası'nın ardından sebze ve meyve hali, Acarlar Mahallemize taşındı. Atıl vaziyette bekleyen eski hal alanı, kamyoncuların durağı haline geldi. Bilindiği üzere yapılan yönetmelik değişikliği ile oto galerilerin apartman altlarında faaliyet göstermeleri yasaklandı. Bunun üzerine galerici esnaflarımız, belediyemizden yer talebinde bulundu. Biz de, eski hal alanını Oto Galericiler Sitesi olarak değerlendirmeye karar verdik. 28-30 oto galerici esnafımızın yer alacağı site, kısa süre içerisinde açacağımız Yöresel Ürünler Merkezimiz ile birlikte güzel bir hizmet olacak. Projelerimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
Eski hal alanında yer alan esnafları da mağdur etmeyeceklerini dile getiren Başkan Kaya, söz konusu esnaflar için sitenin yakınında dükkanlar yapacaklarını sözlerine ekledi.