Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yaptığı açıklamada MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ı sert sözlerle eleştirdi. MHP’li Alıcık’ın açıklamasının trajikomik olduğunu kaydeden CHP’li Ali Çankır; “Yerel seçimlerde Söke ve Efeler ilçemizde halk derman belediyecilikten yana tavrını koymuş, CHP için duydukları güveni belirtmişlerdir. MHP İl Başkanının bizim partimizden Söke ve Efeler Belediyelerine partimizin adayı olacak kişileri açıklaması gerçekten trajikomiktir. Kendi evini temizlemeden başkasının evinin içine burnunu sokanları pek sevmezler. Sayın Başkana tavsiyem bizim iç işlerimizden önce kendi partisinin iç işlerine ve kendileri birlikte ortaklarının ülkeyi nasıl uçuruma sürüklediklerine kafa yormasıdır” dedi.

“SİYASET HALK İÇİN YAPILIR, KOLTUK İÇİN DEĞİL”


Aydın’da MHP’nin bir milletvekili çıkaramadığını hatırlatarak eleştirilerine devam eden Çankır; “Hem Söke Belediye Başkanımız Levent Tuncel, hem de Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay Cumhuriyet Halk Partilidir. Derman belediyecilik anlayışı ile halk ile iç içe çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Yaptıkları hizmetler ile şimdiden sizleri rahatsız ettiklerinin farkındayız. Kendi gözündeki merteği görmeden başkasının güzünde çöp aramaya kalkmayın. Bir milletvekili bile çıkaramamış bir partinin bu tedirginliğini de anlayışla karşılamaktayız. Lakin siyaset halk için yapılır. Koltuk için değil. O yüzden önceliğiniz ne ise siz onu konuşun bizde önceliğimiz olan halkın sorunlarını. Gündemi de böyle boş konularla yormayın” ifadelerini kullandı.

“GERÇEK GÜNDEMİ UNUTTURAMAZSINIZ”


Ali Çankır açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Sayın başkan önce halkı, sonra kendinizi düşünün. Partinizi zaten artık ortağınız bile düşünmüyor. Gündem dışı açıklamalar ile ekonomi, işsizlik, pandemi konusunda yetersizlik, adalet gibi ülkenin temel ve gerçek gündemi unutturmaya, görmezden gelmeye çalışmayın. Ziyaret ettiğiniz ilçelerde asıl gündem olan esnafın çaresizliğini çiftçinin icra dertlerini konuşunda en azından hemşehrilerime bi katkınız olsun.”