MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın, ‘Cumhur İttifakı; cukka ittifakı değildir, curcuna ittifakı değildir, çukur ittifakı değildir, çuval ittifakı değildir, çuvallamış bir ittifak hiç değildir’ sözlerine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim tepki göstererek; ‘Sayın Başkan, bu sözlere Türk halkı artık inanmıyor. Milleti kandırmayın, halk size nasıl çuvalladığınızı anlatacaktır’ açıklamasında bulunmuştu. CHP’li Sevim’in siyasi nezaketsizlik yaparak İl Başkanına karşı söylemlerinin ağır olduğunu ifade eden MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, CHP’li Sevim’i ve Millet İttifakı'nı eleştirdi.

“BÜYÜK ORTAK KİM?”


CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim'in partilerinin il başkanına küçültücü şekilde ithamda bulunması, partilerine küçük ittifak ortağı söylemi ve Cumhur İttifakının derin yoksulluğa, toplumsal ayrışmaya neden olduğuna yönelik iddialarda bulunması üzerine açıkla yapma kararı aldığını söyleyen MHP’li Hasan Eren; “Aslında sayın Serkan Sevim’in yazısına üç gündür İYİ Parti’den bir cevap gelir mi diye bekledik ama onlar da ittifakı, ortaklık olarak görüyorlar ki, herhangi bir cevap vermediler. O halde ben kendilerine bir soru sorayım. Nazilli Belediyesi’nde Millet İttifakı’nın büyük ortağı kim?
Sayın İl Başkanım, Cumhur İttifakı cukka ittifakı değildir demiş. Çünkü Cumhur İttifakı’nda MHP sadece ittifak kelimesine yakışır şekilde davranmış ve fikir birliği yapmıştır. Kazanılan belediyelere eş başkan atamamış, hükümette bakanlık, müsteşarlık gibi bir talebi olmamıştır. Sayın İl Başkanım, Cumhur İttifakı çukur ittifakı değildir demiş, az söylemiş. Güneydoğu’da çukur kazanlarla, hendek kazanlarla aynı saflarda bulunmamıştır. Cumhur İttifakı çuval ittifakı değildir demiş. Evet, çuvalı geçirenlerin emrindekilerle bir araya gelmemiştir” dedi.

“ALİ ÇANKIR KONUŞAMIYORSA, ORADA TUTMAYIN”


Sevim’in hükümete oy verenleri hiçe saydığını söyleyen Eren; “Sayın Sevim mademki konumuna bakmadan il başkanımıza cevap veriyor. Mademki söylenenleri kabullenmek istemiyor. Keşke HDP’li Fatma Kurtulan’ın, ‘Ey CHP’li belediye başkanları. Oturduğunuz koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz’ dediğinde bir cevap yazsaydın ama yazamazdın. Çünkü gerçek şudur ki, hem cukkacı olup ortak yola çıktıklarına güvenemeyerek eş başkan atayan hem çukurcu olup hendek ve çukur kazanlarla ortak olan hem de çuval geçirenlerin emirlerinde olan kendileridir. Sayın Sevim her fırsatta Aydın halkının başarıyı takdir edip Özlem Çerçioğlu’nu yeniden seçtiğini söylerken, yüzde 51 oy alan iktidarın başarısız olduğunu söyleyerek 19 yıldır hükümete oy verenleri hiçe saymaktadır. Sayın Sevim etik olmamak, ortamı germekle il başkanımıza atıfta bulunurken bile siyasi etiğin dışına çıkmakta, il başkanlarını hiç sayıp il başkanına cevap vermektedir. Ali Çankır konuşamıyorsa, orada tutmayın, yok siz özellikle bunu yapıyorsanız bu da siyasi saygısızlığın ta kendisidir” ifadelerini kullandı.