Koronavirüs salgını sürecinde birçok esnaf zor günler geçirirken, ev hanımı olan 31 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Kübra Güneş, iş hayatına atılma cesareti gösterdi. Yaptığı araştırmalar sonucu İncirliova'nın tatlıcıya ihtiyacı olduğunu belirleyen Güneş, açmayı planladığı dükkan için tatlılarıyla da meşhur olan Şanlıurfa'nın yolunu tuttu. Güneş, ürünlerinin tadını çok beğendiği Urfalı Hacıbey Baklavaları'nın İncirliova Şubesi'ni hizmete açtı. Cumhuriyet Mahallesi, Karakol Caddesi üzerinde hizmete giren dükkanın açılışına, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya da katıldı.

"İLÇEMİZİN TATLICIYA İHTİYACI OLDUĞUNU BELİRLEDİM"


Ailesine destek olmak için ev hanımlığından iş kadınlığına geçiş yapan girişimci Kübra Güneş, "Ev hanımıydım ama çalışıp aileme katkı sunmayı çok istiyordum. Bu konuda, sağ olsun eşim Aydın Güneş de her zaman beni destekledi. Yaptığım araştırmalar sonucu, ilçemizin tatlıcıya ihtiyacı olduğunu belirledim. Kendi dükkanımı açarak, iş kadımı oldum. Artık aileme ekonomik olarak destek verme zamanı. Dükkan açmamda emeği ve desteği olan başta eşim olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

CESARETİNDEN DOLAYI TEBRİK ETTİ


Belediye Başkanı Kaya da, İncirliova'nın geliştiğini belirterek, "İlçemizde her hafta yeni bir dükkan açılıyor. Bu krizde dükkan açmak her babayiğidin harcı değildir. Cesaretinden dolayı Kübra Güneş kardeşimizi tebrik ediyorum. Kendisine hayırlı ve bol kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmasını tamamlayan Başkan Kaya, Kübra Güneş ve ailesi ile birlikte kurdele keserek, dükkanın açılışını yaptı.