İşin sırrının disiplin olduğunu ifade eden Muhtar Anıl, “Bu işin sırrı kurallara eksiksiz riayet etmek. Nasıl yaşayabilmek için ekmek yiyip su içiyorsak korona kurallarını da yemek yemek, su içmek gibi benimsedik. Bu kuralları hayatın doğal akışıymış gibi kabul ettik. Korona konusunda da en çok üstünde durduğumuz maske, mesafe, temizlik. Karacasu’ya giderken taktığım maskeyi dönüşte çöpe atar yenisini takarım” dedi.

GİRİŞ-ÇIKIŞLARDA SIKI DENETİM

Karacasu ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta ve Denizli ile sınır köylerden olan 320 nüfuslu Tekeliler Mahallesinde 50'ye yakın 65 yaş üstü vatandaş yaşıyor. Kurallara eksiksiz riayet edilmesi ile bugüne kadar tek bir vakanın görülmediği mahalle ilçede bu anlamda birkaç mahalleden biri oldu. Mahalleye dışarıdan gelen tarım işçilerini, bakkal toptancılarını tek tek denetleyen, girişte maske kontrolü yapan Muhtar Anıl, dışarı giden tarım işçilerinin de diğer mahallelerin işçileriyle farklı arabalarda farklı bahçelerine girmelerini sağlayarak dışarı ile teması en aza indirdi. Her akşam 21.00’den sonra mahalleye çıkarak denetimler yapan Anıl, “Kurallara eksiksiz uyan mahalle halkımıza, hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Ahmet Soley’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi. Muhtar Anıl, yaptığı çalışmalar sayesinde Kaymakam Ahmet Soley’in plaketle ödüllendirdiği muhtarlardan oldu.

“SABAH 05.00’TE TARIM İŞÇİLERİNİ DENETLERİM”

İşin sırrını disiplinle açıklayan Muhtar Serkan Anıl, “Aynı zamanda İlçe Salgın Yönetimi Merkezinde Dış Mahalleler Muhtarlar temsilcisiyim. Önceliğimiz yaşlılarımızdı. Sıkı takip ettik. Yakını olmayan yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarıyla bir senedir tek tek ilgilendim. Gıda, sağlık ve diğer tüm ihtiyaçlarında yardımcı olduk. Maske, hijyen konusunda titiz davrandık. Mahallemizdeki bakkallara günlük olarak gelen fırın ve toptancıları denetliyorum. Dışarıdan gelen toptancıları maskesiz olarak kesinlikle almadım. Zaman zaman karşı çıkanlar oldu. Gerekirse tartıştık ama maskesiz dışarıdan kimseyi almadık. Dışarıdan mevsimlik tarım işçileri geliyor. Hepsinin tarlalarda yemeklerini ayrı yemesini sağladık. Köyümüzden dışarı giden tarım işçilerinin diğer mahallelerdeki işçilerden ayrı arabalarda ayrı bahçelere gitmesini sağladım. Bu konuda işçiler giderken sabah 05.00’te gidip onları denetledim. Dışarıyla temaslarını en aza indirdim. İl dışında çalışan hemşehrilerimiz özellikle zeytin zamanında mahallelerimize geliyor. Onlara da tek tek bildirimlerde bulunup dikkatli olmalarını halk arasına fazla çıkmamalarını istedim. Bu şekilde başardık. Bugüne kadar mahallemizden bir kişiye bile ceza yazılmadı” dedi.

“KURALLARA HARFİYEN UYDUK”

Azalarla birlikte 75 yaş üstü aşı olmak isteyenleri saptadıklarını da dile getiren Muhtar Anıl, “Sürekli ikazlarımızı yapıyoruz. Kaymakamımızın desteği ile 2 bin maske dağıttık. İlçe dışına çıkan gençlerimize geri döndüklerinde “Halk arasına çıkmayın, en ufak bir şey olursa uyarın” gibi uyarılarda bulundum. Mahallemizde hastaneyle işi olanların çoğunu kendim bizzat hastaneye götürdüm. Öğrencilerimizin sınavlara ulaşımında yakından ilgilendim. Cenazelere katılımları engelledik. Bunların sayesinde başardık. Bu işin sırrı düzenli takip. Kurallara uymak. Korona ile mücadelede muhtarlara imamlar da yardımcı oluyor ama bir yıldır imamımız da yok. Tek başıma yetişmeye çalıştım. Devletimizin aldığı her türlü karara harfiyen uyduk” dedi.

“KURALLARI EKMEK-SU GİBİ BENİMSEDİK”

Hiçbir gevşemeye mahal vermediklerini kaydeden Anıl, “Şu ana kadar tek bir vaka görülmedi. Temennimiz bundan sonra da görülmesin. Akşamları 21.00’den sonra dışarıda kimseyi göremezsiniz. Her akşam çıkar denetim yaparım. İlçedeki devletimizin temsilcileri bu zor günlerde yanımızda oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Mesela korana dışında da şunu söylemek isterim. Mahallemizde diyalize gitmek zorunda olan kişiler var. Bu hizmeti veren hastane araçlarını uzak olduğu için mahallemize göndermek istemedi. Kaymakam Bey bir telefonla bu sorunu çözdü. Çok rahat ve huzurlu bir şekilde bu hastamız hastaneye ulaşabiliyor. Vatandaşın huzuru için sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Korona konusunda da en çok üstünde durduğumuz maske, mesafe, temizlik. Karacasu’ya giderken taktığım maskeyi dönüşte çöpe atar yenisini takarım. Bu işin sırrı kurallara eksiksiz riayet etmek. Nasıl yaşayabilmek için ekmek yiyip su içiyorsak korona kurallarını da yemek yemek, su içmek gibi benimsedik. Bu kuralları hayatın doğal akışıymış gibi kabul ettik” ifadelerini kullandı.