Aydın İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde gerçekleşen, Bakanlığın tahsis ettiği ambulansların istasyonlara teslim törenine Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir ile sağlık çalışanları katıldı.

AMBULANS ARAÇLARININ YAŞI AŞAĞIYA İNDİ

Sağlık Bakanlığı’nca Aydın’a tahsis edilen 14 ambulansı istasyonlara teslim ettiklerini belirten Vali Aksoy, “Aydın’da sağlık hizmetlerinin her gün daha iyi noktalara gelmesi için önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu ambulanslarla birlikte toplam ambulans sayımız 76’ya ulaştı. Vakalara çıkış süresi de 99 saniyeye inmiştir. Araç yaş ortalaması 2020 yılında 5.3 iken, şu an 4,5’a düşmüştür. Bunlar vatandaşa sunduğumuz sağlık hizmetinin daha üst noktaya çıkmasına katkı sağlayacak” dedi.

8 ADET ASM ve 112 ACİL İSTASYONU YAPILACAK

Aydın’da devlet tarafından önemli sağlık yatırımlarının hayata geçirildiğini ifade eden Vali Aksoy, şunları kaydetti: “İlimizde önemli bir beklenti olan Şehir Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirilip yapımına başlandı. Bu ilimiz için çok önemli bir yatırım. Yenipazar Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlandı ve şu anda hizmet veriyor. Didim’deki Aile Sağlık Merkezi ve 112 İstasyonu geçici kabul aşamasında. İlimiz genelinde 8 adet Aile Sağlık Merkezi, 112 acil İstasyonu ihaleleri yapıldı ve inşaatları devam ediyor.”

KONTEYNER HASTANE

Vali Aksoy, İzmir depreminden sonra Atatürk Devlet Hastanesi’nin idari binasının boşaltıldığını dile getirerek, “Vatandaşımıza sunulan hizmet konusunda eksiklik olmaması adına İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 700 metrekare konteyner alan için planlama tamamlandı. Şubat ayı sonu itibariyle yatırım gerçekleşecek. Didim Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı ve incelemesi devam ediyor. Sağlık hizmetlerinin özellikle pandemi sürecinde olumsuz etkilenmemesi ve daha iyi hizmet verilmesi adına İl Sağlık Müdürlüğümüze 15 adet panelvan araç kiralanarak teslim edilmiştir. Özellikle evde süreci geçirmek zorunda kalan vatandaşlarımızın takibi ve onların aşılanmasıyla ilgili birçok konuda bu araçlar hizmet verecek. Sağlık alanında aldığımız teknik donanım miktarı 20 milyon lirayı buldu. Kuşadası Devlet Hastanesi’nde 2020 yılında MR hizmeti verilmeye başlandı. Birçok alanda çalışmalar gerçekleşmiştir. Bu anlamda bu hizmetlerin gelmesinde talimatları veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya ve bu işlerin takibini yapan milletvekillerimize teşekkürlerimizi iletiyorum. Sağlık alanında bundan sonrasında yapılacak çalışmaların da ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Konuşmasının ardından kurdele kesen Vali Aksoy, anahtarları şoförlere teslim ederek kazasız şekilde kullanmaları temennisinde bulundu.