Germencik Tariş İncir Tarım Kooperatifi eski personeli evli ve 2 çocuk annesi A.D., kendisine taciz ve tehditte bulunduğu iddiası ile Kooperatif Başkanı Mustafa Bircan hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında incelediği belgeler ve dinlediği tanıkların beyanlarında Bircan aleyhinde hiçbir suç unsuruna rastlamayan savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Savcılığın kararına A.D., avukatı aracılığı ile Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde itirazda bulundu. İtirazın ardından dosyayı inceleyen mahkeme, savcılığın kararının yerinde olduğuna karar vererek, itirazı kesin olarak reddetti. Aynı zamanda Tariş İncir Birliği ve AK Parti Germencik İlçe Başkanı olan Mustafa Bircan, savcılık ve mahkemenin verdiği kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

"OYUNLAR BERTARAF EDİLMİŞTİR"


Yaklaşık iki ay önce işten çıkardıkları bir çalışan tarafından kendisine taciz ve tehdit iftirası atıldığını dile getiren Bircan, "Bununla ilgili Germencik Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından hukuki soruşturma, araştırma tamamlanmış olup, hiçbir suç unsuruna rastlanmamıştır. Yani olayın gerçek olmadığı ispatlanmış, üzerimize oynanan oyunlar bertaraf edilmiştir. Birilerinin Mustafa Bircan’dan ve Tariş İncir Birliği’nin ileri gitmesinden, örnek gösterilmesinden rahatsız olduğunu biliyorum. Ben ve ekibim incir üreten ortağımızın yanında dik durmaya devam edeceğiz" dedi.
Kendisine destek veren ve yanında olan tüm dost ve akrabalarına teşekkür eden Bircan, "Allah herkese düşmanın namerdini değil, merdini nasip etsin" ifadelerini kullandı.