Kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayet olayları ile ilgili, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, değerlendirmelerde bulundu. "Kadına yönelik şiddette sıfır tolerans" diyen AK Parti'nin iktidarları döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400, kadına şiddet davalarının yüzde 366, cinsel tacizin yüzde 449 ve kadın cinayetlerinin yüzde 566 arttığını iddia eden Özdemir, ülkede her gün 3 kadının öldürüldüğünü öne sürdü.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"


Hükümeti fail saklamak, olayları aydınlatmamak ve koruma tedbirlerine rağmen kadınları korumamakla suçlayan Özdemir, şunları kaydetti: "Gülistan Doku yaklaşık bir yıldır kayıp, Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümü hala aydınlatılamadı, İstanbul Sözleşmesi'ne bile tahammülünüz yok. Ensar Vakfı ve Aladağ'ı unutmadık. Ve burada sayamayacağımız kadar çok tecavüze, tacize, vahşete kurban giden canlarımız, kadınlarımız var."
Partisinin her türlü cinsel taciz, tecavüz ve şiddet olayının karşısında durduğunu belirten Özdemir, hiçbir kadının sacının teli zarar görmeyene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.