Efeler'e bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan dükkanında ısıtma, soğutma ve havalandırma ile ilgili hizmet veren esnaf Saim Korlaelçi, 2013'te İstanbul'dan Aydın'a taşınmasının ardından, doğalgaz işine adım attı. İş için gittiği apartmanlarda, komşuların su kaçağı sorunları nedeniyle ortaya çıkan yüklü maliyetler yüzünden karşı karşıya geldiklerine şahit olan Korlaelçi, su kaçağı sorunlarını evlere zarar vermeden ve daha az maliyetle çözmek için teknolojiye yatırım yapmaya karar verdi.

VATANDAŞIN TAKDİRİNİ KAZANDI


Aldığı akustik dinleme cihazını, su kaçaklarının tespitinde kullanan Korlaelçi, yaptığı başarılı işlerle kısa sürede vatandaşların takdirini kazandı. İşinden kazandığını, yine işi ile ilgili teknolojiye harcayan Korlaelçi, boru tıkanıklığını açmak, kırmadan seramik sökmek, kalorifer ve doğalgaz sistemlerinin ısı kaybını belirlemek için de yine elektronik cihazlar satın aldı. Yaklaşık 200 bin liralık yatırımla, teknolojiye ayak uyduran Korlaelçi, vatandaşlardan gelen yoğun iş talebine yetişemez hale gelince randevu sistemi ile hizmet vermeye başladı.


ZAMANDAN VE MALİYETTEN TASARRUF


38 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası su tesisatı ustası Saim Korlaelçi, "Almanya'dan getirilen cihazlarla, İstanbul'da kaskolu, sigortalı evlere hasar vermeden su kaçağı ile ilgili hizmet veriyordum. 9 yıl önce çalıştığım işten ayrılıp Aydın'a yerleştiğimde, doğalgaz işine başladım. Doğalgaz çalışması için gittiğim evlerde vatandaşların su kaçakları yüzünden yaşadıkları sorunlara şahit oldum. Su kaçağının tespiti ve onarımı sırasında evlerinin inşaat alanına döndüğünü ve çok ciddi maliyetler ödediklerini duydum. Şikayetler artınca daha önce kullandığım cihazlardan satın aldım. Bu cihazla hiçbir yeri kırmadan su kaçağını tespit edip onarıyorum. Yaptığımız iş sayesinde mutfak, banyolarında seramiklerini komple değiştirmekten, moloz yığınları içerisinde hayatlarını devam ettirmekten kurtulan vatandaşlarımız zamandan ve maliyetten tasarruf etmenin mutluluğunu yaşıyor" dedi.

ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE ÜCRETSİZ HİZMET


Boru tıkanıklarını da aldığı cihaz ve elektronik kamera ile hiçbir yeri kırmadan açtığını belirten Korlaelçi, doğalgaz ve kalorifer sistemlerinde yaşanan ısı kayıplarını da termal kamera ile tespit ettiklerini dile getirdi. Korlaelçi, "En büyük sorunlardan birisi doğalgaz ve kalorifer tesisatları. Tesisatta olan sorundan dolayı vatandaşımız yüklü miktarda doğalgaz faturası ödüyor ama ısınamıyor. Cihazımızla ısı kaybını tespit edip onardığımızda, vatandaşın faturasının yarı yarıya düştüğünü gördük. Benzer durum, kalorifer sistemi için de geçerli" ifadelerini kullandı. Kullandıkları cihazlar sayesinde iş yoğunluğu artan Korlaelçi, vatandaşların taleplerini karşılamak için randevu sistemine geçtiklerini dile getirdi. Korlaelçi, şehit aileleri ve gazilere ise ücretsiz hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.