İlhan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Yalova'da 2 gün önce evlerimiz işaretledi. Yine kırmızı X işareti, bu sefer yer Yalova. Yalova’da evlerimize X işaretiyle ile tehditler yazıldı. Bu bir tehdit ve nefret suçudur. Bizler kurum yöneticileri olarak, itidalli, soğukkanlı olarak bu çirkin provokasyonları ve çözüm için atılan adımları izliyoruz. Maalesef 2 gündür devleti yönetenlerden bir açıklama gelmedi. Daha kötüsü ortalıkta bu sorunları ve Alevi canlarımıza karşı periyodik bir şekilde her yıl yapılanları ve yapanları bulup da adalet karşısına çıkaranları da görmedik, şahit olmadık. Bu vurdumduymazlık, görmezlikten gelmek bu provokatörlere cesaret veriyor" ifadelerini kullandı.

"NEDİR BU SUSKUNLUĞUNUZ?"


"Düşünün ki bu ülkede kendilerine sosyal demokrat dedikleri siyasi partilerden, sivil toplum örgütlerinden dahi birkaç sesten başka kamuoyunda kınama dahi yapmadılar" diyen İlhan, şunları kaydetti: "Nerede bu ülkenin dört bir yanında sosyal demokrat milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, seçim öncesi cemevlerine karargah kuranlar, Alevilerin talepleri için söz verip gidenler, nedir bu suskunluğunuz? Bir daha yine yeniden Maraş, Çorum, Sivas Gazi vs katliamlarının yaşanmasını mı bekliyorsunuz? Geçen zamanlarda da mecliste bizleri temsil eden, vekillik hakkımızı verdiğimiz bir milletvekilimizi aradım, ‘Alevilere ve cemevlerimize karşı yapılan bu çirkin saldırıları neden meclis gündemine taşımıyorsunuz?’ dedim. Vekil bey bana dedi ki, sayın Genel Başkanımızın talimatıdır, Hiçbir Alevi milletvekili alevi sorunlarını, taleplerini mecliste görüşmesin, Alevi olmayan vekiller dile getirsin. Şimdi bana verdiği cevaba istinaden bu vekile güleyim, üzüleyim mi şaştım kaldım. Eğer vekilin dediği doğruysa, Vah ki bizim hallerimize vah."

"SUÇLULAR BULUNMALI"


İlhan, açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Neyse üzüntümüz var, endişemiz var. Bu gidişat iyi değil, herkeste bir sindirilmişlik, bir suskunluk, bir korkaklık var. Yine de biz Didim Cemevi olarak bu ülkedeki tüm halkların inançlarına, örf adetlerine, kültürlerine yediğine, içtiğine, diline, dinine, ırkına, giyimine, kuşamına, yaşamına karşı yapılan her türlü eşitsizliği, asimilasyonu, inkârcılığı, ötekileştirmeyi ayrımcılığı, tahammülsüzlüğü, hoşgörüsüzlüğü ve bunlara karşı susanları da kınıyoruz ve lanetliyoruz. Ve yineliyoruz ya suçlular bulunmalı, ya da İçişleri Bakanı, Yalova Valisi, Yalova Cumhuriyet Savcısı, Yalova Emniyet Müdürü istifa etmelidir.”