Aydın'ın Efeler ilçesinde raşitizm hastası Yusuf (50) ve Naciye Yaman (52) çiftinin tek çocukları 20 yaşındaki Huriye Yaman da aynı hastalıkla dünyaya geldi. Doktor olmak için tüm engelleri aşan ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıfta okuyan genç kızın gösterdiği azmi, Ses Gazetesi “Huriye doktor olmak için engel tanımıyor” başlığıyla dün okurlarına duyurmuştu. Haberimizin ardından genç kızın azmi, herkes tarafından takdir gördü.

BURS İSTİYOR


Koltuk değnekleri olmadan ayağa kalkabilmek için ameliyat olan ve ailesine yük olmamak için hayırseverlerden burs desteği isteyen Huriye Yaman'ı ve ailesini Vali Aksoy evlerinde ziyaret etti. Huriye ve ailesi, Vali Aksoy'dan maddi olarak zor durumda olduklarını belirterek kendilerine destek olunmasını istedi.

HURİYE ÖRNEK ALINMALI


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan'la birlikte genç kıza geçmiş olsun dileğini ileten Vali Aksoy, "Huriye, önündeki engelleri aşmayı başarmış bir insan. Zorluklara rağmen tıp fakültesinde eğitimini sürdürüyor. Ben de evinde kendisini ziyaret ederek tebrik ettim. Huriye'nin azmi herkes tarafından örnek alınmalı" dedi.