Sanığa verilen cezayı az bulan Nuran Erkan’ın kocası Muzaffer Erkan, karara itirazda bulunacağını belirterek, “Katilin cezaevinde çürümesini istiyorum” dedi.

“PARAN YOKSA BİLEZİKLERİN VAR”

Köşk ilçesi Soğukkuyu Mahallesinde geçen yıl 14 Şubat’ta meydana gelen olayda Okan Dallar, borçları nedeniyle sıkıntıya düşmesinin ardından incir işleme tesisinde birlikte çalıştığı, altın ve parasının olduğunu bildiği Nuran Erkan’ın evine giderek kendisinden borç para istedi. Erkan’ın ‘param yok’ demesi üzerine ‘paran yoksa kolundaki bilezikleri ver’ diyen Dallar, bilezikleri vermeyen kadına bıçakla saldırdı. Gözü dönen Dallar, 6 bıçak darbesiyle Nuran Erkan’ı eşi ve çocuklarının gözü önünde öldürmüştü. Cinayetin ardından Dallar, kahvehanede sigara içerken yakalanmış ve tutuklanmıştı.

SON KEZ HAKİM KARŞISINDA

Okan Dallar’ın tutuklu yargılandığı davanın görülmesine Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Son kez hakim karşına çıkarılan sanık Dallar, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Öldürülen Nuran Erkan'ın yakınları ve avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Nuran Erkan’ın eşi ve oğlu, sanık Okan Dallar’ın cezalandırılmasını talep etti.

ÇOK PİŞMANIM

Sanık Okan Dallar ise duruşmada yaptığı savunmada, "Aynı iş yerinde çalıştığımız Nuran benden borç almıştı. Yaklaşık 2 bin lirayı bulan borcunu ödemesi için evine gittim. Paramı vermedi, hakaret etti, ben de tartışma sırasında bıçakladım. Nuran, bana daha önceden ‘yuvamı yıkma’ deyip tehditte bulundu. Bunları abartarak kocasına anlatacağını söylediği için yanımda bıçak taşıyordum” diye konuştu. Duruşmada son sözü sorulan Dallar, “Çok pişmanım” dedi.

İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme heyeti tarafından sanık Okan Dallar, ‘kasten öldürme’ suçundan indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık hakkında ayrıca yağmaya teşebbüs suçundan da 6 yıl hapis cezası verildi.

İTİRAZDA BULUNDU

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Nuran Erkan’ın kocası Muzaffer Erkan, sanığa verilen cezanın az olduğunu ve kararı temyiz edeceklerini belirterek, “Üzgünüm, eşim öldürüldü, 4 çocuğum ortada kaldı. Bizim yuvamız yıkıldı. Katilin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını bekliyorduk ancak bu karar çıkmadı. Katilin peşini bırakmayacağım. Üst mahkemeye itirazda bulundum. Gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim. En ağır cezayı alıp katilin cezaevinde çürümesi için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.