İstinaf mahkemesinin sanığa verdiği beraat kararına karşı Yargıtay'a temyiz başvurusu yapan genç kız, "Babam gidince her şey yarım kaldık. Onun için hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" dedi.

ÇARPARAK KAÇTI

Çine ilçesinde 19 Ocak 2019'da yaşanan kazada motosikletiyle evine giden pide ustası Rıza Kip, ters yönden gelen aracın çarpmasıyla yola savruldu. Kamyonetin altında kalan Kip, feci şekilde can verirken, kazaya neden olan alkollü Ahmet Çakmak, aracıyla olay yerinden kaçtı. Kamera görüntülerinden yakalanan Çakmak'a yargılandığı mahkemece 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi ve ardından tahliye edildi.

“VAZGEÇMEYECEĞİM”

Mahkemenin verdiği kararı, kazada ölen Rıza Kip'in kızı Cansel Kip, istinafa taşıdı. Ancak istinaf mahkemesi yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Hukuk mücadelesinden vazgeçmeyen genç kız, bu kez Yargıtay'a başvurdu. Cansel Kip, yüzde 100 kusurlu olmasına rağmen Çakmak'a verilen cezanın az olduğunu belirterek, "İlk öğretmenim, ilk kelimem, ilk aşkım babam. Aramızdan gideli 2 yıl oldu. Biz her şeyden daha çok yarım kaldık. Babamı çok özlüyorum. Babamı bizlerden kopartan kişinin hak ettiği cezayı alması için hukuk mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.