Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 6 maddelik bir öneri sunmuştu. Süreç içerisinde 6 maddelik öneriden ikisi hayata geçirildi. Bu vesileyle esnaflar biraz olsun rahatlama imkanına kavuşmuştu.

"ESNAFIN RAHATLAMASI DEMEKTİR"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Söke Berberler Odası Başkanı Samet Can, “Konfederasyon başkanımızın Cumhurbaşkanı ile yapmış olduğu görüşmenin ardından sunulan 6 maddeden ikisinin kabul edilerek hayata geçirilmesi, esnaflarımızın bir nebze olsun rahatlaması demektir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de içerisinde bulunduğu koronavirüs salgınından itibaren tüm vatandaşlarımız bunun maddi ve manevi rahatsızlığını çekmelerinin yanında esnaflarımız da bu ekonomik krizden fazlasıyla etkilenmiştir. 2020 yılının mart ayından itibaren esnaf dükkanlarımız kapanmaya başladılar. 11 Mayıs 2020 tarihinde dükkanlarımız açılmaya başlanılmasına rağmen, spor salonları, hamamlar kapalı kaldı. Bu süreç zarfında devletimiz tarafından üç bin lira gibi bir meblağ esnaflarımıza hibe olarak verilmeye başlanıldı" dedi.

"DEVLETİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hibenin ilk bin TL’si 3 taksitte verilecek ve ilk bin TL’sini esnaflarımız aldılar. Ocak, şubat ve mart ayları olmak üzere ikinci bir meblağ esnaflarımıza verilmeye başlanılacak. Kira yardımları da şu an için değerlendirmeye alındı, bu ayın sonunda ise bu yardımlar da ödenmeye başlanılacak. Devletimize çok teşekkür ediyoruz. 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren de Bağ-Kur borcu olan esnaf ve sanatkarlarımız sağlık hizmetlerinden yararlanıp muayenelerini olabilecekler, bu da 2021’nin aralık ayına kadar devam edecek.”